Finansų ministerija: antrą ketvirtį galima tikėtis didesnių svyravimų investicijose

Antrą metų ketvirtį galima tikėtis didesnių svyravimų investicijose, tačiau viešojo sektoriaus investicijos, kaip ir pirmą ketvirtį, turėtų išlikti aktyvios, teigiama atnaujintoje Finansų ministerijos ekonomikos apžvalgoje.

„Viešasis sektorius buvo aktyvus ir 2020 metų pirmą ketvirtį sudarė didesnę dalį visų materialinių investicijų šalyje, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, – atitinkamai 24,2 ir 21,7 proc. Pirmą metų ketvirtį viešasis sektorius įprastai sudaro mažesnę dalį visų investicijų, palyginti su kitais metų ketvirčiais“, – teigiama apžvalgoje.

Kaip nurodo ministerija, pagal ekonomines veiklas trys iš keturių didžiausią materialinių investicijų dalį šalyje sudarančių veiklų materialines investicijas pirmą ketvirtį didino, o augimo tempai buvo dviženkliai: apdirbamojoje gamyboje – 22,2 proc., nekilnojamojo turto operacijose – 12,5 proc., privalomajame socialiniame draudime – 42,5 proc.

Tuo metu transporto ir saugojimo įmonės materialines investicijas mažino 11,5 proc.

Pasak apžvalgos, šis sektorius jau anksčiau gana aktyviai investavo į atsinaujinimą ir plėtrą, o įvertinus ir prastesnę užsienio paklausos padėtį, tolesnėms investicijoms šiuo metu poreikis sumažėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių