Finansų ministerija išplatino taupymo lakštų už 12,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija, pirmadienį baigusi platinti vienerių, dvejų ir trejų metų trukmės taupymo lakštų emisijas, iš gyventojų ir kitų smulkių investuotojų pritraukė 12,456 mln. eurų.

Vienerių metų taupymo lakštų, už kuriuos mokamos 0,1 proc. metų palūkanos, nominalia verte išplatinta už 1,466 mln. eurų, dvejų metų lakštų, kurių palūkanos yra 0,3 proc., - už 1,56 mln. eurų, trejų metų lakštų, kurių palūkanos siekia 0,4 proc., - už 9,43 mln. eurų.

Finansų ministerija šiemet išplatino lakštų už 242,49 mln. eurų.

Antradienį ministerija pradėjo platinti naujas dvejų ir trejų metų taupymo lakštų emisijas, kurių palūkanos yra atitinkamai 0,2 proc. ir 0,4 procento. Dvejų metų trukmės emisijos lakštai bus platinami iki sausio sausio 11 dienos, o trejų metų - iki sausio 25 dienos.

Gyventojams ir kitiems mažmeniniams investuotojams skirtų taupymo lakštų galima įsigyti internetu tinklapyje vtl.lt bei per DNB banką, SEB banką ir "Swedbank".

Lakštų gali įsigyti gyventojai ir nepelno įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Vyriausybė turėtų mokėti panašias palūkanas kaip skolinasi iš tarptautinių organizacijų, dabar gaunasi duosim uždirbti kitiems tik ne saviems žmonėms, tai kažkoks absurdo teatras. Ką masto finansų ministras, matosi jo lygis, tegul greičiau čiuožia į Briuselį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių