FNTT: dėl ES sankcijų Rusijai ir Baltarusijai Lietuvoje įšaldyta 24 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Dėl Lietuvoje taikomų Europos Sąjungos (ES) sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, bendra įšaldytų lėšų suma siekia apie 24 mln. eurų: 17,9 mln. eurų, 6,4 mln. JAV dolerių ir 3,8 mln. Rusijos rublių, skelbia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

ES finansinės sankcijos dėl Rusijos karo Ukrainoje taikomos šešiems juridiniams asmenims, turintiems sąskaitas Lietuvoje, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę. Bendra jų įšaldytų lėšų suma siekia per 16,86 mln. eurų, beveik 5,13 mln. JAV dolerių ir 3,23 mln. Rusijos rublių.

Sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aleksejumi Nečajevu, Aleksejumi Mordašovu, Andrejumi Melničenka, Andrejumi Guryjevu, Igoriu Sečinu.

Be to, apribotos lėšos, kurias į klientų sąskaitas Lietuvos finansų įstaigose pervedė ES sankcionuojami asmenys, daugiausiai iš užsienio šalių. Bendra jų suma siekia 1 mln. eurų, 1,3 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių.

Su Rusija susiję asmenys taip pat negali naudotis dviem butais ir vienu nuomojamu žemės sklypu.

Sankcijos, susijusios su Baltarusija, taikomos trims juridiniams ir vienam fiziniam asmeniui. Bendra įšaldytų lėšų suma – per 45,7 tūkst. eurų. Sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aliaksandru Šakutinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių