Pereiti į pagrindinį turinį

FNTT sustatė šešėlinę prekybą žuvimi

FNTT sustatė  šešėlinę prekybą žuvimi
FNTT sustatė šešėlinę prekybą žuvimi / Shutterstock nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtos prekybos žuvimi. 2011-2012 metais du asmenys per savaitę į Latviją išveždavo ne mažiau kaip po 3 tonas žuvies, šiai veiklai neturėdami leidimo ir nemokėdami gyventojų pajamų mokesčio.

Pusantrų metų du asmenys vertėsi stambia ūkine-komercine veikla – Latvijoje ir Lietuvoje prekiavo žuvimi, šios veiklos neįregistravę ir neįsigiję verslo liudijimo. Iš 7 Lietuvos juridinių asmenų savo vardu įgiję šaldytos ir gyvos žuvies ją parduodavo Rygos ir Jūrmalos turgavietėse, taip pat Šiauliuose ir Radviliškio rajone.

Per kratas teisėsaugininkai pas įtariamuosius rado dideles sumas pinigų įvairia valiuta.

Už parduotą žuvies kilogramą jie uždirbdavo nuo 30 centų iki lito, per savaitę išveždavo ne mažiau kaip 3 tonas žuvų. Iš viso jų parduota  daugiau kaip už 5 milijonus litų. Dėl šios neteisėtos veiklos į šalies biudžetą nepateko daugiau kaip 92 000 litų gyventojų pajamų mokesčio ir daugiau kaip už milijoną litų Latvijos įmonės išvengė PVM mokesčio.

Šiaulių apygardos prokurorės nutarimu apribotos nuosavybės teisės į minėtų asmenų turtą ir į rastus, kaip įtariama, gautus iš neteisėtos veiklos, pinigus. O patys įtariamieji sulaikyti dviem parom.

Po atliktų kratų vienas iš įtariamųjų savo veiklą įregistravo. Bylą kontroliuoja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų