G. Nausėda: būtina toliau didinti žmonių pajamas

Būtina toliau didinti Lietuvos gyventojų pajamas, kad jie nepajustų aukštos infliacijos padarinių, prieš prasidedant Seimo pavasario sesijai sako prezidentas Gitanas Nausėda. Anot jo, pajamų sumažėjimą gyventojai gali justi dėl infliacijos, kuri persimetė į maisto ir kitų prekių kainas.

„Mums būtina daryti viską, kad žmonių pajamos didėtų ir kad žmonės nepatirtų realaus pajamų sumažėjimo šiuo sudėtingu laikotarpiu, kad infliacijos per pajamas nepajustų gyventojai“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen sakė G. Nausėda.

Prezidentas sako, kad reikia ne tik šalinti infliacijos pasekmes, bet ir suvaldyti pačią infliaciją.

„Labai svarbu, kad šitoje situacijoje, kai infliacija didėja, kuomet iš tikrųjų atsiranda ir papildomų iššūkių mūsų ekonomikos augimui, pasaulinės ekonomikos lėtėjimo tendencijos, energetikos krizės, kad mes rastume socialiai jautrius sprendimus ir pasiūlytume žmonėms tokius sprendimus, kurie padėtų pirmiausiai suvaldyti infliacijos pasekmes, antra – suvaldytų pačią infliaciją“, – kalbėjo G. Nausėda.

Pagal su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) vasarį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija siekė 19,6 proc., o metinė – vasarį, palyginti su 2022 metų vasariu, – 17,2 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pinigu yra kap šieno

pinigu yra kap šieno portretas
bet jeigu neina išvokt tai niekam neduoda. Čia tas pats kap Lietuvos verslas - neina brangiai nulupt tai geriau išmes

Anonimas

Anonimas portretas
ZMONIU ar DVARO gyventoju ? va cia klausimas

Anonimas

Anonimas portretas
be pigu valstybes vardu paimti paskola ir ISIDALINTI !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių