G. Nausėda: EK sprendimas dėl nulinės taršos sukurs naujų galimybių Lietuvos verslui

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kovą Europos Komisijos (EK) pristatytas Nulinės taršos pramonės aktas, kuriuo siekiama remti žaliųjų technologijų pramoninę gamybą, suteiks naujų galimybių Lietuvos verslui.

G. Nausėda Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime pabrėžė naujos iniciatyvos įgyvendinimo svarbą, teigiama penktadienį išplatintame prezidentūros pranešime.

„Naujausi Europos Komisijos pasiūlymai  sukurtų prielaidas beprecedenčiam žaliosios pramonės proveržiui Europos Sąjungoje. Lietuvos verslo bendruomenei tai nauja galimybė kokybiniam ir kiekybiniam šuoliui. ES lyderiams pabrėžiau esminį poreikį – įgyvendinti pradėtas iniciatyvas ir užtikrinti, kad naujos reguliacinės ir finansinės paskatos sudarytų visavertes galimybes visoms ES šalims“, – pranešime teigė G. Nausėda.

Lietuvos verslo bendruomenei tai nauja galimybė kokybiniam ir kiekybiniam šuoliui.

Nulinės taršos aktu siekiama remti žaliųjų technologijų pramoninę gamybą ir iki 2030 metų Europos Sąjungoje (ES) viduje jų gaminti bent 40 procentų.

EVT susitikime Bendrijos lyderiai aptarė vidaus rinkos pasiekimus per 30 jos funkcionavimo metų ir naujas ambicijas didinant ES konkurencingumą.

Euro zonos šalių lyderių susitikime taip pat dalyvavo Europos centrinio banko vadovė Christine Lagarde (Kristin Lagard).

Šiame posėdyje G. Nausėda teigė, kad Lietuva yra ekonominės sąjungos sėkmės pavyzdys – integracija į ES vidaus rinką padarė vieną didžiausių postūmių šalies ekonomikos augimui.

Prezidentas teigė, kad būtina ir toliau naikinti vis dar egzistuojančius ES vidaus rinkos barjerus, didinti smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimo galimybes, taip pat skirti dėmesį paslaugų sektoriui, kurio potencialas Europos Sąjungoje vis dar nėra pakankamai išnaudojamas.

Prezidentas pabrėžė Kapitalo rinkų sąjungos ir Bankų sąjungos kūrimo svarbą, teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl įtartinai atrodo ši idėja?

Kodėl įtartinai atrodo ši idėja? portretas
Padarys taip, kad tikrieji gyventojai neištvėrė ar išvyks visam laikui, ar neišgyvens dėl skurdo ir esamo užterštumo, o jau po to sukurs Rojų naujiesiems žmonėms? Kažkas čia nelabai tvarkoj tame jo pasakyme. Geriau informuotų, kiek kainuos pragyvenimas tame nulinės taršos būvyje.

Onė

Onė portretas
Nulinė tarša???.?atsipeikėkit niekada nebus nulinės taršos.

Y

Y portretas
Nežinau ką jis rūko,bet aš irgi norėčiau pamėginti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių