G. Nausėda kitą savaitę tikisi konkretesnio plano iš premjerės dėl energijos kainų

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pareiškė kitą savaitę iš premjerės Ingridos Šimonytės besitikintis išgirsti konkretesnį planą, kaip Vyriausybė ketina kompensuoti žmonėms išaugusias energijos kainas.

Pasak jo, artėjant žiemai „būtina rasti sprendimus, kurie kainuos tikrai nemenkus valstybės biudžeto pinigus“, nes energijos kainos Lietuvoje yra vienos didžiausių Europoje.

„Štai kodėl mes veikiausiai jau kitą savaitę susitiksime su premjere I. Šimonyte“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovo pasisakymo vaizdo įrašą iš vizito Kopenhagoje išplatino prezidento Komunikacijos grupė.

G. Nausėda teigė su premjere anksčiau sutaręs, kad pagalbai šalies gyventojams išgyventi žiemą neturi pristigti nei valdžios dėmesio, nei finansinių išteklių.

„Visus kitus prioritetus įmanoma pastumdyti, bet ši žiema turi būti mūsų prioritetas numeris vienas“, – sakė prezidentas.

„Todėl aš tikiuosi, kad bus jau pasiūlytas konkretesnis planas ir mes galėsime nuo to plano atsispirdami žengti į 2023 metų biudžeto svarstymą“, – pridūrė jis.

„Tikiuosi, kad visos partijos, įskaitant ir opozicines, labai gerai supras šitą prioritetą ir parems jį“, – kalbėjo šalies vadovas.

Vyriausybės atstovai anksčiau teigė, kad naujos kompensacijos gyventojams už energiją būtų taikomos nuo 2023 metų, tam bus skirta nuo pusės iki milijardo eurų.

Elektros ir gamtinių dujų kainų gyventojams ir verslui kompensacijoms antrąjį šių metų pusmetį iš valstybės biudžeto skirta 570 mln. eurų, iš jų apie 370 mln. eurų – padengti visuomeninio tiekėjo „Ignitis“ skolai, o apie 200 mln. eurų padalinama gamtinių dujų ir elektros tiekėjams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa to PO

Rasa to PO portretas
Superinis to PO komentaras Vampyrai grobi pasidalino tau O nieko neliko nes esi O

????

????  portretas
Nauseduk tankas tiko ka tu stumi mesla jaunimui nori kaip zelia kovot iki paskutinio pribalto nu tu durakas pries tai kaip sedai i pilna sudo laiva reikejo apsisprest su tauta ar su lansbergiu fasistais galiu pasakyt viena ZA RODINU tupizna

Anonimas

Anonimas portretas
PIŠ-ei svarbiausia ,kad Ukrainai visko užtektų,taigi naivu tikėtis konkretesnio plano del energijos kainų..G.Landsbergiui ir jai nieko netrūksta,o ir Cichanauskajai prižadeta saugumas,orus gyvenimas ir t,t.O lietuviams nera niekas žadėta,nebent priesaika duota,bet ji nieko nereiškia,ar ne,varguoliai?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių