G. Nausėda sako, kad bus aktyvus formuojant valstybės biudžetą

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad norėtų iš anksto aktyviai dalyvauti formuojant valstybės biudžetą.

„Aš norėčiau būtų tas prezidentas, kuris ne baigiamosiose biudžeto svarstymo stadijose įsijungia, o vis dėlto aktyviai su savo komanda dalyvauja pačioje pradžioje“, – žurnalistams antradienį sakė G. Nausėda.

Jis teigė šį klausimą praėjusią savaitę aptaręs su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

„Tikrai kaip ekonomistas negalėsiu likti, ir nenoriu, ir neturiu teisės likti nuošalyje šito labai svarbaus įstatymo ir mes tikrai būsime aktyvūs teikdami savo pasiūlymus ir diskutuodami dėl tų sprendimų, kuriuos yra numačiusi Vyriausybė“, – kalbėjo išrinktasis prezidentas.

Metinis valstybės biudžetas yra rengiamas nuo pavasario, Vyriausybė jį teikia rudenį, o Seimas įstatymą paprastai patvirtina gruodį.

G. Nausėda žadėjo, kad reikalaus Vyriausybės teikti finansiškai tvarų biudžetą, tačiau jis turės įtvirtinti priemones mažinti socialinę atskirtį ir didinti gerovę.

„Šiandien ekonominė situacija leidžia tai padaryti, bet reikia tikrai ir subtilių, ir išmintingų sprendimų“, – tvirtino būsimasis šalies vadovas.

Jis remia idėją perkelti Seimo rinkimų datą į pavasarį, kad naujoji Vyriausybė iš karto galėtų rengti valstybės biudžetą.

Ekonomistas teigė šį klausimą aptaręs su kai kurių partijų lyderiais ir pažadėjo, kad prie jo bus grįžta.

G. Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos liepos 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
pensininku nenuskriausi kaip kubilius su simonyte ?......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių