G. Nausėda: siūlysime keisti įstatymą siekdami geresnio finansinio pagrindo gynybos pramonės įmonėms

Prezidentas Gitanas Nausėda pranešė, kad Seimui teiks Valstybės skolos įstatymo pakeitimus, kuriais sieks sudaryti finansinį pagrindą gynybos pramonės įmonėms. Jis pabrėžė, kad pasiūlymas bus teikiamas artimu metu, aptarus jį su teisininkais.

„Mūsų valstybės skola sudaro apie 40 proc. BVP. Tuo metu garantijos sudaro tik apie 2 proc. Jeigu pakeistume Valstybės skolos įstatymą, galėtume atpalaiduoti galimybes išleisti daugiau garantijų ir tokiu būdu sudaryti finansinį pagrindą mūsų gynybos pramonės įmonėms“, – ketvirtadienį Valdovų rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

„Manau, kad tai būtų savalaikis sprendimas. Dar kartą jį aptarsime su teisininkais ir tokį pasiūlymą teiksime Seimui“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas paminėjo, kad toks papildomas finansavimas leistų sustiprinti Lietuvos ir Ukrainos gynybos pramonės bendradarbiavimą.

„Manau, kad tikrai šiame etape mes turime ieškoti visų priemonių ir galimybių padėti mūsų draugams, nes jiems pagalbos reikia šiandien. Ir tą pagalbą esame pasirengę suteikti. Ir yra plati gyventojų parama, kuri mus skatina priimti sprendimus ir padėti Ukrainai“, – sakė jis.

ELTA primena, kad krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

Siekdami suvienyti visuomenę ir paskatinti politikus kuo greičiau susitarti dėl 4 proc. BVP skyrimo gynybai, pilietiškai nusiteikę Lietuvos verslai ir organizacijos jungiasi į iniciatyvą „4 procentai“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkejas

rinkejas portretas
geroves valstybes kurejas-karo pramones ministeris karo sauklys

komuniaga mankurtas

komuniaga mankurtas  portretas
kitaip tariant dvikojis padaras be atminties. Pasakykit kas nors tam komunisto iškamšai kad Lietuva išėjo iš Rusijos imperijos su suvalkais, seiniais, gardinu, lyda, naugarduku. Tai kur prašapo 1920 metais tie miestai ir miesteliai?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šitas veikėjas, žydų tarnas , nevertas būti prezidentu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių