G. Nausėda: socialinės atskirties ir skurdo klausimas yra svarbiausias

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad skurdo ir socialinės atskirties klausimai yra svarbiausi, ir gyventojų lūkesčius dėl šių problemų sprendimo reikia įgyvendinti.

„(...) Šiuo metu skurdo klausimas, socialinės atskirties, regioninės atskirties klausimas yra svarbiausias ir nuo jo privalome pradėti. Manau, kad šita (Europos Komisijos. – ELTA) ataskaita buvo teisinga. Šiandien tokie lūkesčiai yra daugelio partijų lūpose ir, žinoma, mūsų žmonių galvose. Mes privalome šituos lūkesčius įgyvendinti“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė G. Nausėda.

„Viena iš priemonių, kuri padėjo šiek tiek sumažinti atotrūkį tarp 20 proc. daugiausiai ir 20 proc. mažiausiai uždirbančių, – neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) didinimas. Tai pirmiausia teigiamai atsiliepia mažiau uždirbančių žmonių padėčiai“, – sakė prezidentas.

Europos Komisija (EK) teigia, kad šalyje yra imamasi priemonių dėl skurdo mažinimo, tačiau jos reikšmingai situacijos nekeičia.

Kaip anksčiau sakė EK atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius, kritinė situacija dėl skurdo išlieka trimis aspektais.

„Pirma, gyventojų dalis, kuri patiria skurdo ir socialinės atskirties riziką. Antra – pajamų nelygybė. Tai yra penktadalio didžiausias ir mažiausias pajamas gaunančių pajamų nelygybė. Trečia, išmokų vaidmuo mažinant skurdą“, – sakė A. Pranckevičius.

Skurdo ir socialinės atskirties rizika išlieka labai aukšta tarp bedarbių, žmonių su negalia, senyvo amžiaus asmenų, vienišų tėvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina Budginaite

Regina Budginaite portretas
Kai teisėjai spręs bylas pagal sąžinę ir netikės falsifikuotais dokumentais, tada sumažės ir vargšų.

MINDE

MINDE portretas
greit pasibaigs latvijai or lietuvaoi pinigai nes uzknis ta sajunga europos po to taupykit snekes lietuvai su latvija jau isvis nereik skirt pinigu nes puse vejais iseina.

ALGIS

ALGIS portretas
ATSKIRTIS DIDĖJA DĖL EUROPOS SĄJUNGOS SKIRIAMOS PARAMOS , NES JI PATENKA Į TURČIŲ RANKAS , ŠIE UŽ TUOS PINIGUS MODERNIZUOJA '' VERSLĄ'' IR TADA JAU LUPA DIDESNIUS PINIGUS , O NELAIMĖLIAI LIEKA PRIE SUSKILUSIOS GELDOS ,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių