G. Nausėda su kitų šalių vadovais EK ragina didinti konkurencingumą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda su devynių Europos Sąjungos (ES) šalių vadovais ragina Europos Komisiją (EK) parengti ilgalaikę strategiją ES konkurencingumui didinti.

Pasak G. Nausėdos, Europai reikia strategijos, kuri papildytų žaliosios pramonės planą. Laiške akcentuojama vieningos rinkos stiprinimo svarba, kviečiama pašalinti perteklinius barjerus prekių ir paslaugų, privataus kapitalo judėjimui ir skatinti žaliąją bei skaitmeninę pertvarką, pranešė Prezidentūra.

„Strategija, (...) stiprinanti bendrąją rinką, teikianti pirmenybę geresniam reglamentavimui ir mažinanti nereikalingą reguliavimo naštą, užtikrinanti greitesnes leidimų išdavimo bei patvirtinimo procedūras, šalinanti kliūtis privataus kapitalo srautams, gerinanti aplinką investicijoms, daugiau dėmesio skirianti inovacijoms, moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai, (...), mažins mūsų strateginę priklausomybę ir padės mums geriau užtikrinti ilgalaikį konkurencingumą“, – rašoma vadovų laiške.

Pabrėžiama, jog paslaugų sektorius turėtų tapti reikšminga atnaujintos strategijos dalimi, o inovacinių technologijų galimybės naudojamos toliau skatinant augimą.

Lietuvos, Airijos, Belgijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Latvijos, Nyderlandų, Slovakijos ir Suomijos valstybių vadovai taip pat akcentuoja ambicingesnės prekybos politikos skatinimą, tolesnį bendradarbiavimą su svarbiausiais partneriais siekiant remti ES konkurencingumą, atsparumą ir gerovę.

„Turėtume gerinti sąlygas investicijoms, stiprinti technologinę ir pramonės bazę, vystyti ekosistemas, kurios būtinos žaliajai ir skaitmeninei pertvarkai“, – rašoma laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
Visi esame lygūs kovos broliai ir tarp mūsų nėra nei pono, nei tarno, nei buožės, nei berno, mes kovojame ne dėl dvaro ar aukštos ir pelningos vietos ir ,jeigu Dievo bus leista, su visa tauta dalyvauti toje neįsivaizduojamo džiaugsmo šventėje, su visa tauta kurti tikrai laisvą, kultūringą, demokratijos pagrindais pagrįstą nepriklausomos Lietuvos gyvenimą - Vanagas, nužudytas 1957 lapkričio 29, po metų kankinimo Vilniuje --- ponas Prezidente

> Kęstas

> Kęstas portretas
už tai padėkodamas pabučiuok LOXAŠENKAI į rudąją, VATUFKE !!!!

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
Toliau iš Paskutinio --- Iš A Merkelio knygos ' A Smetona" 1964m išleistos, 220-2pslp matyti, kad 1918 12 31 A Smetona buvo atvažiavęs iš užsienio į Kauną, pasiėmė nuo bolševikų grėsmės šeimą ir su ja išvažiavo užsienin Atrodo, kad net nepasidomėta, kas dėjosi Lietuvoje, kur 1918 12 26 , be jo, kaip Valstybės Tarybos pirmininko žinios, adv M Sleževičius buvo sudaręs jau naują, to laiko apystavose, vieningą vyriausybę
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių