Prezidentūra gali siūlyti vėl didinti neapmokestinamų pajamų dydį

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda svarsto galimybę Seimui šiemet vėl siūlyti padidinti neapmokestinamų pajamų dydį (NPD).

Pasak šalies vadovo patarėjo Simono Krėpštos, NPD galėtų didėti 50 eurų.

„Prezidentas aktyviai svarsto tokią galimybę, nes kaip tik yra momentas, biudžeto peržiūra“, – spaudos konferencijoje po susitikimo su verslo atstovais sakė S. Krėpšta.

Jo teigimu, NPD didinimas galėtų būti svarstomas šalia jau pateiktų mokestinių priemonių, kaip PVM lengvatos labiausiai nukentėjusiems sektoriams.

„NPD didinimas padidintų pajamas mažai uždirbantiems asmenims ir taip pat skatintų asmenis grįžti į darbo rinką“, – pabrėžė patarėjas.

Anot jo, nepaisant to, kad Lietuva pernai buvo viena geriausiai pandemijos šoką atlaikiusių ekonomikų, iki šiol neramina išaugęs nedarbas bei šešėlinės ekonomikos augimas, todėl verta svarstyti apie tolesnes skatinimo priemones.

„Kalbant apie darbo vietų atkūrimą, verta, prezidento nuomone, biudžeto kontekste diskutuoti apie pokarantinines darbo vietų išsaugojimo, atkūrimo ir naujų darbo vietų sukūrimo priemones. Taip pat verta kalbėti apie įvairias mokestines paskatas, kurios taip pat turėtų skatinamąjį poveikį šalies ekonomikai“, – teigė Prezidentūros atstovas.

G. Nausėda NPD didinimą inicijavo ir pernai bei sulaukė pritarimo Seime – NPD tuomet padidintas 50 eurų iki 400 eurų. Pakeitimai įsigaliojo praėjusių metų liepą

Pernai svarstant 2021-ųjų metų biudžetą Prezidentūra sakė, kad šalies vadovas norėtų dar spartesnio NPD didinimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha nu jo

Aha nu jo portretas
Sitas svediskas bankininkas nerimsta... kieno nurodymus vykdai?

Anonimas

Anonimas portretas
geriausiai butu jei butu neapmokestinta suma iki 1 cento!

DIENOS ANEGDOTAS ;- prezidentas aptars

DIENOS ANEGDOTAS ;- prezidentas aptars  portretas
mokescius, biudzeta ,seseline ekonomika , korupcija---su ,,,VORAMY V ZAKONE,,, korumpuotu kysininku , reketuotoju ,aferiugu variugu verslianyku kolektyvu......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių