G. Nausėda tikisi su valdančiaisiais sutarti dėl darbo mokesčių

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pranešė, kad tikisi artimiausiomis dienomis sutarti su valdančiąja koalicija dėl darbo mokesčių mažinimo ir vienkartinių 200 eurų išmokų gavėjų rato išplėtimo.

Šalies vadovas pasiūlė gyventojų pajamų mokesčio tarifą mažinti nuo 20 iki 15 proc., tačiau Vyriausybės atstovai teigia, kad jie linkę kelti neapmokestinamąjį pajamų dydį.

G. Nausėda ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė, kad abu pakeitimai gali būti taikomi kartu, Prezidentūra yra pasirengusi koreguoti savo pasiūlymą, tačiau daugiau detalių nepateikė.

„Darbo mokesčių mažinimą galima pasiekti dviem būdais – mažinant tarifą arba keliant neapmokestinamąjį pajamų dydį“, – sakė prezidentas.

„Kuomet mes sudėsime taškus ant i, tuomet viską ir pasakysime. Jeigu aš dabar kažko nepasakysiu iki galo, bus bereikalinga traktuotė, bereikalingi svarstymai“, – teigė G. Nausėda.

„Čia yra artimiausių dienų klausimas ir aš tikiuosi, kad mes tuos taškus uždėsime labai greitai ir tai bus platus ambicingas papildantis jau iki šiol priimtas priemones paketas, kuris turės įtakos ir socialinei atskirčiai, ir vidaus paklausai“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas sakė remiantis valdančiųjų iniciatyvą skirti vienkartines 200 eurų išmokas socialiai pažeidžiamoms grupėms, nes tai padės padidinti vidaus paklausą.

Jis anksčiau yra pranešęs apie planus siekti, kad išmokas galėtų gauti ir nepritekliuje esančios vaikus auginančios šeimos ar žmonės, kuriems dėl krizės sumažinti atlyginimai.

G. Nausėda ketvirtadienį sakė, kad svarsto du variantus – savo pasiūlymus teikti atskirai arba kartu su veto Seimo priimtam įstatymui.

Prezidento teigimu, veto variantas kelia riziką, kad neįsigaliotų joks įstatymas, todėl jis laukia patikinimo iš valdančiųjų, kad jo pasiūlymams bus pritarta.

„Norėtųsi sulaukti patikinimo iš valdančiosios koalicijos, kad tiems siūlymams, kuriuos netrukus teiksime, bus pritarta“, – sakė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių