G. Skaistė: Lietuva palaiko, kad EBPO sutarimas pelno mokesčio būtų perkeltas į ES teisę

  • Teksto dydis:

Lietuva palaiko siekį, kad pernai Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) pasiektas globalus sutarimas dėl pasaulinio minimalaus pelno mokesčio tarptautinėms įmonių grupėms būtų įgyvendintas Europos Sąjungos lygiu, pirmadienį prieš Euro grupės ir „Ecofin“ posėdžius sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Sutarimas numato, kad nuo 2023 metų didžiųjų tarptautinių įmonių grupių, kurių pajamos per metus viršija 750 mln. eurų, pelnas būtų apmokestintas bent 15 proc. tarifu.

„Lietuva nuosekliai rėmė globalų procesą dėl tarptautinio pelno apmokestinimo režimo peržiūrėjimo, dabar svarbu užtikrinti tinkamą pasiekto sutarimo perkėlimą į ES teisę“, – pranešime cituojama finansų ministrė.

Pasak Finansų ministerijos, ES finansų ministrų posėdyje antradienį bus diskutuojama, kaip užtikrinti, kad EBPO sutarimas būtų įgyvendintas ES lygiu.

EBPO duomenis, dėl nuo 1997 metų nekeistų verslo apmokestinimo taisyklių Europos Sąjungos šalys kasmet negauna apie 160 mlrd. eurų mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Si vyriausybe be kremliaus niekaip negali nei dirbti, nei gyventi. Jei visi moka pajamu mokesti 20-22%, tiek turetu moketi ir milijonieriai..o cia pelno ir tik 15%

Gidas

Gidas portretas
Pamačius nuotrauką ,bent vieną iš valdančiūjų ,šiurpuliai perbėga per visą kūną.Po nuotrauką seks įdiotizmo kupinas straipsnis.Kas tuos padarus pagimdė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių