G. Skaistė: minimalus NT mokestis siūlomas vėjo jėgainėms, žemės ūkiui

Finansų ministerija siūlo minimalų nekilnojamojo turto (NT) mokesčio tarifą taikyti vėjo jėgainėms bei žemdirbiams, kurie dabar jo nemoka. Nuo šio mokesčio siūloma atleisti prižiūrimus kultūros paveldo objektus.

„Vėjo jėgainėms, kurios taip pat yra nekilnojamas turtas, siūloma taikyti minimalų tarifą, nes tai visgi Vyriausybės prioritetas, žaliosios generacijos plėtra“, – pirmadienį pristatydama pakoreguotą mokesčių pertvarkos projektą  spaudos konferencijoje sakė ministrė Gintarė Skaistė.

„Taip pat siūloma žemės ūkio veiklą vykdantiems subjektams taikyti minimalų tarifą, nes šiuo metu žemės ūkio veiklą vykdantys asmenys yra nepamokestinami nekilnojamo turto mokesčiu“, – kalbėjo ji.

Tuo metu kultūros paveldo turtui, kuris turi sutartis dėl jo priežiūros, siūloma tokio mokesčio netaikyti.

„Kultūros paveldo turtui, kuris turi sutartis dėl to, kad kultūros paveldas bus prižiūrimas, siūloma tokio turto taip pat neapmokestinti“, – sakė G. Skaistė.

Anot ministrės, minimalus tarifas komerciniam turtui nesikeičia – nuo 0,5 iki 3 proc., o konkretų tarifą nustato savivaldybės.

Tuo metu anksčiau pasiūlytas gyventojų NT apmokestinimas nekeičiamas: pirmam būstui tarifas siektų nuo 0 iki 0,1 proc., o kitiems – nuo 0,1 iki 1 proc.

„Labai tikėtina, kad kol kas tai būtų minimalus 0,1 proc. tarifas“, – sakė G. Skaistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Lietuviui :

tam Lietuviui : portretas
Iš papildomai gautų pajamų į biudžetą , padidinus PVM , bus galima pakelti pensijas pensininkams , padidinti išmokas neįgaliesiems ir t.t....

pilietis mokantis mokescius auksiniams saukstams

pilietis mokantis mokescius auksiniams saukstams portretas
pirmas bustas turi buti be nt mokesčio, antrus ir daugiau būstus tegul apmokestina 0.1-1proc. Pirmas bustas tai kaip rubai, kaip vanduo, kaip maistas ir t.t. tai žmogaus egzistavimui skirta buities reikme. Pirma busta perka šeimos, taupo labai, kai kurie sunkiai o kai kurie be paskolu būna ir taip sumoka 300k eur. Bet esmes nekeičia, pirmas bustas tavo jis privalo buti neapmokestinamas. Beje ir taip namu savininkai moka už zemes nt mokestim ir už šiukšlėms už kvadratus taiko. Taigi nt mokesciai yra, nemeluokite

..tai dar

..tai dar  portretas
primokėkit kad dykai visų mūsų turtą pasima..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių