Pereiti į pagrindinį turinį

G. Skaistė: neterminuotai PVM lengvatai Seimo komitetas turėtų pasiūlyti, kokius mokesčius didinti

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) siūlant neterminuotą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą ne tik viešbučiams, bet ir restoranams, kultūros ir sporto veiklai, finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia norinti matyti šios lengvatos finansavimo šaltinius.

Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / I. Gelūno / BNS nuotr.

„Pinigų traukimai iš šešėlio jau yra turbūt tapę tam tikra legenda, kuomet visos papildomos išlaidos yra grindžiamos šešėlinėmis pajamomis. Visgi, biudžeto projektas yra formuojamas atsižvelgiant į įrašytas eilutes. Tuomet, kai pamatysiu eilutę, nuo kurios siūloma nubraukti, tokiu atveju būtų galima tuos sprendimus kažkaip kitaip matyti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė G. Skaistė.

Pasak jos, neterminuotai pratęsus PVM lengvatą restoranams, kultūros, pramogų, sporto veiklai, biudžetas kasmet netektų apie 130 mln. eurų.

„Tokiu atveju aš labai norėčiau matyti, kokius mokesčius Biudžeto ir finansų komitetas siūlo padidinti tam, kad būtų galima uždaryti šią atsiveriančią skylę“, – teigė ministrė.

Taip ji komentavo BFK pasiūlymą 9 proc. PVM tarifą nuo 2023 metų neterminuotai taikyti ne tik viešbučiams, kaip siūlo Vyriausybė, bet ir restoranams, kultūros, pramogų, sporto veiklai, bei komiteto pirmininko konservatoriaus Mykolo Majausko pasiūlymą kaip vieną pinigų šaltinį tam – nedelsiant įvesti elektroninius apskaitos žurnalus turguje.

Vyriausybė siūlo PVM lengvatą maitinimo įmonėms, meno ir kultūros, atlikėjų, sporto klubų paslaugoms ir renginiams pratęsti tik pusei metų – iki 2023 metų liepos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų