Galimybių paso neturintys žmonės į barus bando patekti net su suklastotais ar svetimais dokumentais

  • Teksto dydis:

Galimybių paso neturintys žmonės bando pramogauti su suklastotais dokumentais arba į barą keliauja su pasu, priklausančiu, pavyzdžiui, broliui. Kalbos apie savų gudrybių turinčius asmenis pasklido jau per daugelį sostinės barų, o šie jiems turi atsaką – patikros tik griežtės.

Nuo šios savaitės nemažai barų Lietuvoje taiko galimybių pasą. Kaip praneša LNK, gudrūs lietuviai į juos bando patekti ir neturėdami šio dokumento. 

Apie tai, su kuo susiduria barai, LNK kalbėjosi su „Bix“ restorano-baro direktoriumi Audriumi Žydeliu.

– Jūsų restoranas taip pat susidūrė su šiuo netikėtumu?

– Tai nėra masinis reiškinys, gal keli atvejai buvo. Jauni žmonės įpratę su brolio dokumentu kažkur bandyti pakliūti, na, tai buvo keletas tokių bandymų.

– Kaip su tokiais bandymais susidorojote? Ar siūlote iškart išeiti pro duris, ar bandote kalbėtis ir spręsti kažkaip kitaip?

– Pokalbiai šiame bare nebūna labai ilgi. Jeigu turi dokumentą – parodai, jei ne – tai tada eini ir atsineši. Jeigu kyla įtarimas, kad galbūt yra ne jo dokumentas, tai tada vietoje turi spręsti darbuotojas. Vienas dalykas, jeigu suklastoja tik galimybių pasą, o dokumento neturi, tai čia išvis klausimų nekyla. Tokių atvejų, kad atsineštų ir svetimą dokumentą, ir svetimą galimybių pasą, nebuvo. Bet žinau, kad žmonės dažnai taip daro. Važinėja galbūt su brolio vairuotojo pažymėjimu ar dar kažkas. Yra panašūs žmonės ir gal kažkas tuo naudojasi. Aš manau, kad mes to neišvengsime. 

– Kaip vyksta patikra? Jūs paprašote parodyti galimybių pasą ir asmens dokumentą, nes esu girdėjusi, kad jeigu asmens dokumento neturi, tai gali parodyti savo feisbuko paskyrą, banko kortelę?

– Darbuotojas sprendžia individualiai. Jeigu jis turi laiko, nėra daug lankytojų, gal jis ir gali gaišti laiką su tuo lankytoju, landžiot po internetą, ieškoti, kaip jis ten atrodo. Bet jeigu bus didelis srautas žmonių, tarkim, vakare ar savaitgalį, niekas nežais, nes bus fiziškai neįmanoma tiek daug laiko skirti patikrai.

Dar nesusidūrėme su sunkia naktimi, bet tuoj žinosime, ką reiškia, kai reikės daug tikrini. Aišku, bus papildomai apsaugos darbuotojas. 

– Tam, kad užtikrintumėte saugumą, teko padidinti savo pajėgas. Pirma savaitė su galimybių pasu. Kaip tai vertina žmonės?

– Didžioji dauguma vertina pozityviai. 90 proc. atsiliepimų internete yra teigiami, yra neigiamų, bet labai dažnai tie neigiami atsiliepimai yra žmonių, kurie pas mus gyvenime nėra buvę ir niekada nebus. Tai aktyvioji grupė, kuri rūpinasi visais Lietuvoje – komentuoja ir vertina praktiškai viską. Mes dėl to labai neišgyvename, mums svarbiausi pastovūs mūsų klientai. Mūsų pastovūs klientai, kurie netgi ir neturi galimybių paso, nėra tokie agresyvūs kaip žmonės, kurie yra idėjiškai agresyvūs.

– Tikitės, kad pasamdytam apsaugos darbuotojui papildomo darbo nebus tiek daug?

– Pas mus apsauga visada yra. Ne tokių problemų matėme. 

Daugiau – vaizdo įraše:

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NIEKO STEBĖTINO

NIEKO STEBĖTINO portretas
KVAILIŲ NEGERBIANČIŲ SAVE VISADA PASITAIKO....

dd

dd portretas
Pasizymesiu kurie segreguoja zmones, ir niekada daugiau neisiu i tokias vietas. Linkiu subankrutuoti, nes tokie verslai eina pries LR Konstitucija.

Jonas

Jonas portretas
Saunuoliai! Nepasiduokit socializmui.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių