Pereiti į pagrindinį turinį

G. Oniščenka traukiasi iš "Rospotrebnadzor" vadovo posto (atnaujinta)

2013-10-22 09:39
BNS inf.
telegrafist.org nuotr.

Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos vadovas "Rospotrebnadzor" Genadijus Oniščenka atsistatydina, pranešė Rusijos vicepremjerė Olga Golodiec.

"Genadijaus Oniščenkos vadovavimo tarnybai "Rospotrebnadzor" kadencija baigėsi, todėl jis atsistatydina. Vadovauti šiai žinybai paskirta G.Oniščenkos pavaduotoja Ana Popova", - sakė O.Golodiec, komentuodama gandus apie galimą G.Oniščenkos pasitraukimą.

G.Onišenka agentūrai "Interfax" atsisakė komentuoti šią žinią.

Higienos klausimus kuruojanti "Rospotrebnadzor" spalio 7-ąją sustabdė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją, G.Onišenkai pažėrus pluoštą pretenzijų jų kokybei.

Tuo tarpu maisto ir veterinarijos institucija "Rosselchoznadzor" pranešė dokumentų iš "Rospotrebnadzor", kurių pagrindu uždraustas lietuviškų pieno gaminių įvežimas į Rusiją, nėra gavusi, argumentų analogiškam sprendimui neturi ir neketina jo dubliuoti.

Pirmadienį į Lietuvą atvyko "Rospotrebnadzor" atstovai, kurie bus supažindinti su pieno gaminių kokybės kontrolės sistema.

G.Onišenka žinybai "Rospotrebnadzor" vadovavo nuo 2004-ųjų kovo. Medicinos mokslų daktarė ir higienos profesorė A.Popova jo pavaduotoja tapo prieš beveik dvejus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų