„Google“ ir Užimtumo tarnyba dovanoja tūkstantį galimybių tobulėti

Šiemet „Google“ kartu su Užimtumo tarnyba darbo ieškantiems žmonėms ir Lietuvos verslui skiria tūkstantį stipendijų įgyti naują specialybę technologijų srityje. Tai – net penkis kartus daugiau prisijungimų nei pernai.

Norintys mokytis gali rinktis iš keturių itin paklausių specialybių – IT palaikymo, naudotojų patirties (UX) dizaino, duomenų analitikos ir projektų valdymo. Tereikia atitikti du kriterijus: turėti motyvacijos mokytis ir mokėti anglų kalbą.

„Google“ karjeros sertifikatų programą pradėjome pernai, kai 200 turėtų stipendijų paskyrėme darbo ieškantiems žmonėms, ypač papildomai remiamoms grupėms: neįgaliesiems, asmenims vyresniems nei 49 metai, jaunimui. Šiemet nusprendėme išplėsti programą ir pakviesti prisijungti ir šalies įmones, kurios siekia tobulinti darbuotojų kvalifikaciją ar skatina juos įgyti naują specialybę, reikalingą verslui“, –  sakė Užimtumo tarnybos direktorė Inga Balnanosienė.

Praėjusiais metais populiariausia lietuvių pasirinkta specialybė buvo naudotojų patirties (UX) dizaino. Ją pasirinko 72 dalyviai. Nemokami kursai labiausiai domino jaunimą – jie sudarė per 82 proc. visų besimokiusiųjų.

„Didžiuojamės pratęsdami bendradarbiavimą su Užimtumo tarnyba. Šios organizacijos dėka programa pasiekė puikių rezultatų visos Europos lygiu. Neabejojame, kad prie programos prisijungti pakvietus ir Lietuvos verslą, ji turės dar didesnį ilgalaikį poveikį.

Remiantis naujausiu skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės indeksu (DESI), 14 proc. šalies įmonių organizuoja skaitmeninių įgūdžių mokymą darbuotojams, nors Europos vidurkis yra 20 proc. Tikimės, kad ši programa padės sustiprinti darbuotojų skaitmeninius gebėjimus ir tuo pačiu suteiks konkurencinį pranašumą patiems Lietuvos verslams“, – sako Vytautas Kubilius, „Google“ vadovas Baltijos šalyse.

„Google“ karjeros sertifikatų programa nereikalauja išankstinės patirties ar mokslinio laipsnio. Per šešis mėnesius dalyviai gali baigti vieną iš keturių programų ir įgyti šiandienei darbo rinkai reikalingų įgūdžių. Kaip ir pernai, „Google“ karjeros sertifikatų programa vyks „Coursera“ platformoje, tad besimokantieji galės mokytis savo tempu, jiems patogiu laiku.

Tiesa, mokytis reikia rimtai ir tam skirti bent 2-4 valandas per dieną. Tai pastebi ir programos dalyviai, jau pabaigę programą ir įgiję naujas specialybes.

„Mokymai reikalauja paskirstyti prioritetus, planavimą ir stiprinti laiko valdymo įgūdžius. Tiesa, patys kursai yra interaktyvūs ir neleidžia nuobodžiauti“, – savo patirtimi dalinosi Loreta Žemaitė, nuotolinio universiteto moterims „WoW University“ savanorė-ambasadorė ir bendruomenės klubo „Gamma WoW“ bendrakūrėja, lektorė ir verslo konsultantė.

„Programos dėka praplėčiau esamų kompetencijų sąrašą tomis, kurios yra aktualios ir svarbios kaip raktiniai žodžiai atrankų specialistams. Kursai ne tik supažindina su tokiomis metodologijomis kaip „Agile“ ar „Waterfall“, bet ir praktiškai moko naudotis įvairiais įrankiais.

Nors kiekviena kompanija naudoja skirtingus įrankius, tačiau išmokus pagrindus, pavyks greičiau adaptuotis, nes jau supranti sistemą ir kaip ji veikia. Visi programos metu atlikti praktiniai darbai, dokumentai lieka kaip pavyzdžiai, kuriais galima pasinaudoti ir ateityje. Todėl nuoširdžiai tikiu, kad šioje programoje įgytos žinios padės man pradėti naują karjeros etapą projektų valdymo srityje“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
cia tai prajuokino-darbo birza suteikia kazkokias tai mistines galimybes,nebent tik ant popieriaus,o ne tikroveje,kas ten lankesi,tas zino apie ka kalbu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių