Grožio paslaugų sektoriaus atstovė: visų nuotaikos labai liūdnos

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė sako, kad grožio paslaugų sektoriuje šiuo metu vyrauja liūdnos nuotaikos.

„Kad situacija yra liūdna, tai tikrai galiu 100 proc. teigti, kadangi turime forumus, grupes, labai glaustai bendraujame, tas ryšys niekur nedingęs. Visų nuotaikos išties labai liūdnos, bandome visi save raminti. Visi suprantame, kad finansai baigėsi. Reikėtų labiausiai klausti turbūt valdžios, kas bus toliau, jei pratęs karantiną dar kokiam mėnesiui, kas bus po to. Tai manau vaizdas bus liūdnokas“, – Eltai sakė J. Mačiulienė.

Vis dėlto, jos teigimu, grožio paslaugų sektorius kol kas „laikosi“.

„Mūsų sektorius laikosi dar kol kas, laikomės Vyriausybės karantino nurodymų, tikimės, kad šita paskelbta prevencija yra sugalvota neatsitiktinai, nes grožio sektorius turbūt labiausiai pažeidžiamas, nes tiesioginis kontaktas yra su klientu“, – teigė asociacijos prezidentė.

Anot J. Mačiulienės, regionuose esančioms grožio paslaugų įmonėms išgyventi dar sunkiau, nes skiriasi teikiamų paslaugų kainos.

„Apie mažų miestelių žmones, dirbančius grožio sektoriuje, tiesiog galiu pasakyti, kad dar reikia džiaugtis, jog jie tokie ramūs, nepanikuojantys, nes supranta, kad su panika nieko nelaimės, ir dar jie laikosi. Nes jų kainos nuo mūsų didžiųjų miestų ženkliai skiriasi, vadinasi, jiems dar sunkiau išgyventi.

Jolanta Mačiulienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Sostinėje yra įkainiai kiti, ženkliai skiriasi paslaugų kaina. Nuomos kaina Vilniuje, Gedimino prospekte, kokio grožio salono, ir, kaip pavyzdys, Panevėžio centre, štai ir diferenciacija“, – Eltai sakė J. Mačiulienė.

Asociacijos prezidentės teigimu, grožio paslaugų sektorius nėra toks pelningas, kad įmonėms būtų galima sukaupti dideles sumas rezervui.

„Tai nėra ta specialybė, kuri duoda didelius pelnus ir galima turėti labai dideles santaupas. Suprantame, kad didžiausias šešėlis matomas grožio sektoriui, bet turbūt didžiausią atsakomybę reikėtų prisiimti mūsų valdžios vyrams, kad nėra sustatytos visos gairės, kas turėtų kaip vykti, palikta savieigai“, – sakė ji.

„Šita situacija karantino parodė, kiek turime daug neužlopytų skylių“, – pridūrė J. Mačiulienė.

Vyriausybė yra nutarusi pratęsti karantiną iki balandžio 13 d., t. y. Velykų antrosios dienos. Karantinas šalyje įvestas nuo kovo 16 d., primena ELTA.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Grožio specialistas tai tikrai juodas periodas, tačiau visad žengdamas į šia srity turi pagalvoti kad reikia atsideti juodai dienai. Jokių soceliniu garantijų neturi, ir galvodamas apie savo sveikata turi kaupti sau, jai kokia liga ar kas. Juk ir be karantino susirgus ar vaikui susirgus dirbti negali turi turėti bent prasimaitinimui.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Šiandiena tik trečia karantino savaitè..o visokiu grozio salonu turėtojai jau nuo antros karantino dienos verkia, kad jiems jau bankrotas.. :))) tai pasirodo grožio salonu verslas yra visišku skurdźiu verslas, nes negali isgyventi nei mènesio..

ogi

ogi portretas
ponia labai verkia kad negauna juodų pinigų, nes plėšikiškos kainos buvo pasiekę kosmosą, o čekių ne vienoje kirpykloje NĖRA .. - patys darykit išvadas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių