Pereiti į pagrindinį turinį

„Homburg“ po tragedijos Rygoje stabdo NT plėtros planus Lietuvoje

2013-12-17 08:21
K. Vanago / BFL nuotr.

Tragedija, kai Rygoje sugriuvo "Maxima" parduotuvė, jau koreguoja įmonių, susijusių su Baltijos šalyse veikiančia "Homburg valda", verslo planus.

Viena jų greta Vilniuje esančios "Ikea" parduotuvės planavo pradėti statyti naują prekybos centrą, kuriame ketino įsikurti "Rimi", "Elektromarkt" ir "Kotryna". Tačiau šios statybos atidėtos metams, rašo portalas eversus.lt.

Rugsėjo pradžioje skelbta, kad 18,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas greta "Ikea" bus pradėtas statyti 2014-ųjų pirmąjį ketvirtį ir baigtas po metų. Tuo metu šio sklypo savininkė buvo bendrovė "Fe Real Estate", kuri yra susijusi su "Ikea" franšizę Lietuvoje valdančia bendrove "Felit".

Nekilnojamojo turto ekspertai aiškina, kad toks "Ikea" verslo modelis yra visose šalyse - ji perka didelį žemės sklypą, o vėliau dalį jo parduoda. Pavyzdžiui, Lietuvoje "Ikea" įsigijo 15 hektarų žemės sklypą, kurio dalį, eversus.lt duomenimis, pardavė vienai "Homburg" bendrovių.

Po prekybos centro "Maxima" griūties Rygoje "Homburg valdos" vadovai pasitraukė į "vidinę emigraciją", o su jos projektais susidūręs verslas kol kas vengia šį pavadinimą ištarti garsiai ir juo labiau - kalbėti apie galimą partnerystę.

"Rimi Lietuva" eversus.lt nurodė, kad tinklo plėtrą ketina atidėti kitiems metams, tačiau nei konkrečių vietų, nei miestų kol kas neskelbia. "Kotrynos" direktorius Saulius Norvaišis sakė, kad šių statybų pradžia nukelta į 2015 metų pirmąjį ketvirtį ir nekomentuoja, ar jo bendrovė naujajame prekybos centre turės parduotuvę. Tokios pat tylėjimo taktikos laikosi ir "Elektromarkt".

Vilniaus miesto savivaldybė eversus.lt informavo, kad dėl leidimų statyboms kol kas niekas nesikreipė. Vadinasi, prekybos centrui "Ikea", kuris kitiems prekybininkams yra itin patrauklus dėl generuojamo didelio pirkėjų srauto, kaimyno kurį laiką dar teks palaukti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų