I. Šimonytė apie kitų metų biudžetą: pajamų planas turi būti realistiškas

Antradienį premjere išrinkta Ingrida Šimonytė sako, kad, prireikus, kitų metų biudžetas galėtų būti keičiamas iš pagrindų, tačiau, anot jos, svarbesnis klausimas – ar tai reikalinga.

„Yra buvę atvejų, kai 2008 metais biudžetas per mėnesį buvo keičiamas labai stipriai. Buvo labai sunkūs metai, buvo labai mažai laiko, buvo visai kita situacija negu dabar. Bet tai nėra neįmanoma. Įmanoma daug ką padaryti, klausimas – ką reikia daryti. Šiuo atveju situacija yra truputį kita“, – spaudos konferencijoje teigė ji.

I. Šimonytė taip pat pažymėjo, kad, prieš tvirtinant kitų metų biudžetą, prireiks peržiūrėti ir patobulinti ne vieną jo punktą.

„Pajamų planas turi būti realistiškas, dėl Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF) lėšų neturi būti jokios miglos. (Į biudžetą – ELTA) turi būti įtrauktos tos išlaidos, kurios privalomos pagal įstatymus, kurios dabar yra neįtrauktos, kad ir pensijų indeksavimas.

Taip pat COVID-19 situacijai turi būti palikta tam tikra saugumo pagalvė, kuri gali būti Vyriausybei reikalinga. O toliau visos kitos peržiūros koncentruosis aplink vadinamąjį DNR planą, kiek mes tų įsipareigojimų dar neturėdami pinigų turime ar neturime prisiimti“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
tai gal jau turi planą kaip ir kam prakalt tą nuostolingą Valstybei SDT laivą kuris į dieną ryja po 180 000 Eu ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių