I. Šimonytė: į elektros ir dujų kainų nustatymą Vyriausybė nesikiša

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) pirmadienį patvirtinus didesnes elektros ir dujų kainas antram metų pusmečiui, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybė į kainų nustatymą nesikiša, o gyventojams, kuriems reikalinga parama apmokant už paslaugas, yra numatyti socialinės paramos mechanizmai.

„Elektros ir dujų kainos yra reguliuojamos nepriklausomo reguliuotojo, kuris turi savo metodiką, kurioms politikai nedaro įtakos. Tos institucijos, nustatydamos kainų pokyčius, tikrai nuo Vyriausybės nepriklauso ir Vyriausybė į tą procesą nesikiša. Toliau jau finansinė parama, kuri yra reikalinga žmonėms, kuriems yra sunkiau užsimokėti už kažkokias paslaugas, yra bendra schema, socialinės paramos mechanizmai“, – žurnalistams pirmadienį sakė I. Šimonytė.

„Į patį kainų nustatymą Vyriausybė tikrai nesikiša, kadangi tam ir buvo sukurtas nepriklausomas reguliatorius, kad tai nebūtų daroma“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

Antrą metų pusmetį dujos brangs 26–50 proc. už kubinį metrą pagal pagal atskiras gamtinių dujų vartotojų grupes. Tuo metu elektra vidutiniškai brangs apie 8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kodel vyriausybei neidomi kiek zmonems kainuoja eektra dujos.maistas brangsta,kam tas duju laivas mes islaikom jei dujos brangsta,sake nebrangs dujos.siai vyriausybei zmones neidomus

Emigrantė

Emigrantė portretas
Labai blogai ,kad vyriausybė nesikiša i kainų kilimą.Galiu papasakoti kaip yra kitose šalyse.Jeigu kainos kyla ,automatiškai kyla valandos darbo kainą, todėl nelabai pergyvena žmonės, tenai gyvendami,nes žino ,kad iškilus pragyvenimo , būtinų paslaugų kainoms,kils uždarbio ,valandos kainą.Taip turi būti ir Lietuvoje.Tenai pakilus kainomis nuo rudens kyla valandinis atlyginimas.Ir visos socialinės išmokos .Taip sutvarkyta ekonomika.

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul jie kelia kainas, o mes juos tuoj pakelsim ant šakių ir susodinsim ant kuolų.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių