I. Šimonytė: mokesčių nemažinsime

Premjerė Ingrida Šimonytė neatmeta, kad rudenį atsižvelgiant į gamtinių dujų ir kito šildymui kūrenamo kuro kainas bus dar kartą tikslinamas šių metų valstybės biudžetas, tačiau mažinti mokesčių Vyriausybė neplanuoja.

„Vyriausybė pasiūlys antiinfliacinį planą, o opozicijai reiktų išvengti diskusijų „sumažinti visus mokesčius ir padidinti visas išlaidas“. Taip nebus, mes to negalime padaryti, nes tai neįmanoma“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, po dviejų savaičių ji planuoja inicijuoti konsultacijas su Seimo opozicija dėl Finansų ministerijos rengiamo naujo antiinfliacinio paketo.

„Aš siūlau konsultacijas, kokių dar priemonių galbūt reiktų papildomai, kad būtų mažinamos infliacijos pasekmės, kadangi pačios infliacijos sumažinti esant tokioms geopolitinėms aplinkybėmis uždavinys yra nerealus – geriau jau nemeluoti“, – sakė premjerė.

Jos teigimu, antiinfliacinio paketo prioritetas bus energetikos kainos, tačiau nei PVM maisto produktams, nei akcizų degalams Vyriausybė neplanuoja mažinti.

Siūlymų mažinti mokesčius neplanuočiau.

„Siūlymų mažinti mokesčius neplanuočiau“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Prieš savaitę I. Šimonytė sakė, kad diskusijose su opozicija rugpjūtį bus svarstoma dėl papildomų paramos priemonių, padedančių žmonėms ir verslui išgyventi esant itin aukštai infliacijai šių metų rudenį bei kitais metais.

Anot jos, Vyriausybė ir Finansų ministerija diskusijoms turi turėti 2023 metų pagrindinių bazinių dydžių apmatus, kad galėtų tarpiniu periodu tarp rudens ir sausio 1-osios Seimui pasiūlyti sprendimus.

Pasak jos, sprendimai bus ruošiami Seimo rudens sesijai, o kitų metų biudžeto projektas turės įvertinti „geopolitinį ir ekonominį“ kontekstą.

Birželį Seimas nepritarė dvi savaites parlamento darbą boikotavusios opozicijos parengtam antiinfliacinių priemonių paketui – visi keturi projektai dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų šildymui, karštam vandeniui, elektrai ir dujoms, neapmokestinamojo pajamų dydžio prilyginimo minimaliai algai, mažesnių akcizų degalams, elektros rinkos liberalizavimo atidėjimo grąžinti iniciatoriams tobulinti.

Pavasario sesijoje Seimas patikslino šių metų biudžetą ir skyrė 1 mlrd. eurų sušvelninti kainų augimo padarinius sunkiai besiverčiantiesiems: buvo padidintos pensijos, kitos socialinės išmokos, neapmokestinamasis pajamų dydis, skirtos kompensacijos gyventojams už dujas ir elektrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varlytė

Varlytė portretas
Kai balsavau už Šimonytę,net neįsivaizdavau,kokie pasikeitimai bus su jos pasirinkta šutve. Vienas jos ministrų,manau visiems aišku,kuris,pirmas nori karo,kitas naikina miškus,trečias drasko medicinos sistemą,ketvirta kelia sumaištį švietimo sistemoje ir ....t.t. Kada tai baigsis? Mes,lietuviai,esame veršeliai,kur mus varo, ten ir einame...

Šitaip viskas pabrango kaip išgyventi ypač pensininkui

Šitaip viskas pabrango kaip išgyventi ypač pensininkui portretas
Nepasprinkite konservatoriai........jums vis mažai........o žmonės badauja......

kas čia vyksta po perkūnais?

kas čia vyksta po perkūnais? portretas
Kokia čia abra-kadabra pasaulyje vyksta? Cituoju SkyNews naujausias žinias: „Daily Mail“ nutekino Hunterio Bideno 2018 metų SMS žinutes, kuriose atskleidžiama, kad jis pasakė savo svainei Hallie, kad „tiesiogiai“ su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susiduria tarpininkaujant naftos sandoriui.". O ir anot apžvalgininkų - ką tik įvyko pokiliminiai JAV-Rusija-Vokietija susitarimai ir buvo atšaukta didelė dalis svarbiausių sankcijų, paliktos niekinės dėl vaizdo.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių