I. Šimonytė: pritrūkus lėšų koronaviruso suvaldymui būtų peržiūrimas biudžetas

  • Teksto dydis:

2021 metų valstybės biudžeto projekte koronaviruso pandemijos suvaldymui numatyto maždaug 1 mlrd. eurų gali nepakakti, pripažįsta premjerė. Pasak Ingridos Šimonytės, pritrūkus lėšų Seimui kitąmet būtų teikiamas patikslintas biudžeto projektas.

„Labai gali būti, kad tų lėšų pristigs ir mes apie tai kalbėjome, kai buvo pateiktas patikslintas biudžeto projektas. Dabar yra suplanuotas lėšų poreikis pagal tai, ką mes geriausiai galime žinoti ir planuoti pusei metų. Jeigu situacija užsitęs arba bus lėšų papildomas poreikis, skirtingai nuo buvusios Vyriausybės, mes ateisime į Seimą su biudžeto patikslinimais“, – antradienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, skaidrus ir atsakingas biudžeto valdymas reikalauja, kad Seimas apsispręstų, kokioms sritims ir institucijoms skiriami biudžeto pinigai – tiek surinkti kaip mokesčiai, tiek pasiskolinti valstybės vardu.

„Deficitas dėl to nei sumažėja, nei padidėja, kai atsiranda daugiau skaidrumo, aišku, kokiose institucijose kokios sumos yra numatytos kokioms priemonėms“, – tvirtino premjerė.

Vien koronaviruso pandemijos ir jos padarinių suvaldymui 2021 metų biudžete numatyta 934 mln. eurų.

Numatoma, kad valstybės pajamos sieks 11,25 mlrd. eurų, asignavimai – 15,83 mlrd. eurų, o biudžeto deficitas sieks 4,57 mlrd. eurų. Numatytas Vyriausybės skolinimosi limitas – 4,03 mlrd. eurų.

Numatomas kitų metų valdžios sektoriaus deficitas sudarys 7 proc. BVP, valstybės skola sieks 51,9 proc. BVP (šiemet 47,5 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algiui

Algiui portretas
Jie neprašė, jad tokie kaip tu isterikai uždraustų skrydžius, patys būtų parskridę, o tau niekas nedraudžia izoliuotis nuo visų amžinai, kodėl grūdi tą izoliaciją kitiems

Anonimas

Anonimas portretas
Bus sancas pasivogti ,pencijei,vaikams,invalidams nebereiks kelti ,galima bus dar ir sumazinti,TIPO PARVEZEM KELIAUTOJUS,daugiau savu ismirs,geras biznis nusimato,

ALGIS

ALGIS portretas
Matomai lėšų pritruks gastroliantų parvežimui specialiais lėktuvais iš Anglijos , dar mažai užkrato turim čia , KOKIO PERKŪNO VAŽINĖJO PER KARANTINĄ, TAM KAD LIETUVOJ GYVENENTYS KENTĖTŲ NUO JŲ .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių