I. Šimonytė: valstybės biudžetas anksčiau laiko Seimui nebus teikiamas

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybė neketina teikti svarstyti koreguoto valstybės biudžeto Seimui anksčiau nei numatyta, siekiant, kad labiausiai nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusius asmenis laiku pasiektų reikiama valstybės parama. Premjerės teigimu, taip norima apsisaugoti nuo daugkartinių biudžeto keitimų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys Lukas Savickas Seimo posėdžio metu trečiadienį pažymėjo, kad valstybės biudžeto projektą Seimui Vyriausybė ketina teikti tik gegužės mėnesį, ir dėl to reikiamos paramos priemonės gali laiku nepasiekti šalies gyventojų.

„Atsiranda  vis didesnis poreikis kalbėti apie priemones, kurios ne tik reguliuotų paskatas ir pagalbą verslui ir mūsų žmonėms karantino, ribojimų laikotarpiu, tačiau taip pat kalbame, kaip pagelbėti žmonėms grįžti atgal į aktyvią ekonominę veiklą. (...) Sesijos programoje kol kas valstybės biudžeto projektas numatomas svarstyti tik gegužės mėnesį. Norėčiau pasiteirauti apie jūsų matymą ir sutarimą, ar galime diskutuodami formuoti lūkestį, kad biudžeto projektas galėtų būti pateiktas anksčiau, kad vis dėlto ir žmones pasiektų reikiamos priemonės?“ – klausė jis.

Premjerė atsakydama teigė nemananti, kad biudžeto projektas bus teikiamas anksčiau, pridurdama, kad „laikysimės to plano, kuris yra dabar pasiūlytas.“

„Situacija yra dinamiška ir reikia tikrai įvertinti, koks bus realus poreikis, kad nereikėtų biudžeto keisti dar tris kartus per metus. Dabar priemonės, kurios jau buvo Vyriausybės patvirtintos praėjusių metų pabaigoje, (...) taip pat priemonės, kurias įgyvendina Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija, yra finansuojamos iš tų lėšų, kurios yra tam tikslui suplanuotos“, – teigė ji.

„Kokių reikės papildomų priemonių, kiek jos kainuos, tai Vyriausybė turėtų įsivertinti pakankamai rimtai ir atsakingai, ir pasiūlyti tokius sprendimus Seimui, kad paskui nereikėtų biudžeto tikslinti dar keletą kartų“, – pridūrė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių