I. Šimonytė: žmonės ilgai atsimena pajamų sumažėjimą ir trumpai pamena jų padidėjimą

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad dabartinis šildymo kainų augimas atitinka 2019–2020 metų sezono lygį. Pasak jos, tie gyventojai, kuriems kyla sunkumų apmokėti šildymo sąskaitas, gaus finansinę paramą.

„Kainos 2020–2021 metų šildymo sezoną buvo neįprastai nukritusios – tai, ką mes stebime šiais metais, kad ir kokie atrodytų įspūdingi kainų kilimai, bet tai yra išlaidų didėjimas į maždaug 2019–2020 metų šildymo sezono lygį. Pajamos per tą laiką, drįstu priminti, padidėjo ne vienu, dviem ir ne penkiais procentais. Tai mes, be jokios abejonės, vertiname, kokios bus pasekmės, matome, kad bus daugiau žmonių, kuriems reikės kompensacijų apsimokėti šildymo ir kitas komunalines sąskaitas. Įvertinsime ir tai biudžete atsispindės“, – žurnalistams Seime sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Anot Vyriausybės vadovės, yra įvykęs atvirkštinis fenomenas, kai žmonės labai ilgai atsimena pajamų sumažėjimą ir labai trumpai atsimena pajamų padidėjimą – su kainomis, anot I. Šimonytės, tai veikia atvirkščiai.

„Pagal visą ilgametę dinamiką praėjusiais metais dėl pasaulio ekonominės situacijos naftos kainos buvo neįprastai žemame lygyje. Šiais metais dėl to, kad globali ekonomika atsigavo, naftos kainų augimas yra labai spartus, deja, ir iš paskos kyla kitų žaliavų kainos. Vyriausybė gali amortizuoti kuo – visi pajamų straipsniai, kurie yra numatyti biudžetuose, jie tikrai augs ateinančiais metais, ekonominės prognozės mūsų taip pat sako, kad augs darbo užmokesčio fondas privačiame sektoriuje, nes nėra priežasčių, kad taip nebūtų. Tiems žmonėms, kuriems bus finansinių problemų šildymo sąskaitoms apsimokėti, žinoma, kad bus suteikta finansinė parama“, – komentavo premjerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
Nesuprantu kodėl Vyriausybė leidžia valstybinius tinklus naudoti pasipelnimui.Dujų tiekimas išskaidytas.elektra taip pat,tuoj bus pasiūlyta su šiluma.Dar liko vanduo ,kanalizacija.geležinkelis.Juk už šito stovi nauji milijonieriaiIr kad tai neįtakoja kainoms nuo kurių kenčia žmonės yra blefas tai jų pinigai suplauks į milijonus.Dulkinam Dulkį gana padorų o reikėtų energetikos ministrą su jo tikslinėmis žalingomis fantazijomis.....

Anonimas

Anonimas portretas
kiek dar ta pabaisa tyciosis is lietuvos zmoniu genocidininke

Anonimas

Anonimas portretas
kumele galva pasalo !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių