„Invega“: pirmieji turizmo sektoriui skirtų paskolų kreipėsi viešbučiai ir restoranai

  • Teksto dydis:

Startavus paramos priemonei dėl paskolų turizmo ir viešojo maitinimo paslaugų teikėjams, nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) sako, kad pirmomis dienomis aktyviau kreipėsi apgyvendinimo ir viešojo maitinimo paslaugų teikėjai.

Kaip nurodo „Invega“, iš 16 gautų paraiškų 7 grąžintos tikslinti, 4  – atmestos, 5  – šiuo metu vertina specialistai. Vertinamų ir grąžintų tikslinti paraiškų vertė sudaro 5,45 mln. eurų.

„Vertindami pirmąsias pateiktas paraiškas, pastebėjome, kad kol kas dauguma besikreipusiųjų yra apgyvendinimo ir viešojo maitinimo paslaugas teikiantys verslininkai, kurie gali pasinaudoti paskola būtiniausiomis išlaidoms padengti. Per šį laikotarpį į „Invegą“ kreipėsi tik keli už neįvykusias keliones su turistais paskolos lėšomis ketinantys atsiskaityti kelionių organizatoriai“, – sako „Invegos“ Kreditavimo skyriaus vadovas Laimis Kindurys.

„Invegos“ Kreditavimo skyriaus vadovas atkreipia dėmesį, jog kalbant apie viešojo maitinimo įstaigas, pagal finansinę priemonę „Paskolos turizmo ir viešojo maitinimo paslaugų teikėjams“ gali kreiptis tik didelės įmonės, vykdančios restoranų ir pagaminto maisto teikimo veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių