Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio "eVigilo" ir Lietuvos ginčas keliauja į ES Teisingumo Teismą

2013-10-11 09:44
BNS inf.
Teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį Šiaulių politikams
Teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį Šiaulių politikams / Shutterstock nuotr.

Lietuvos gyventojų perspėjimo sistemą kurti pretendavusios Izraelio bendrovės "eVigilo" ginčą su Lietuva dėl viešųjų pirkimų nagrinės Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT).

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas spalio 9 dieną nutarė, kad į jo klausimus turėtų atsakyti europinis teismas, nes tai susiję su ES teisės taikymu.

LAT nutarė kreiptis į ESTT, prašydamas priimti prejudicinį sprendimą. ESTT prašoma išaiškinti, kaip reikėtų spręsti tiekėjui tenkančią naštą, įrodinėjant kito dalyvio ir perkančiosios organizacijos sąsajas, taip pat galimus tokių veiksmų padarinius.

Izraelio bendrovė "eVigilo" į teismą kreipėsi dėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento 2010 metais skelbto gyventojų perspėjimo mobiliuoju ryšiu sistemos kūrimo konkurso.

Konkursą 2010-aisiais laimėjo bendrovių "NT Service" ir "HNIT-Baltic" konsorciumas, kuris pasiūlė 15 mln. litų kainą bei dar 1,5 mln. litų - papildomai už metinę programos priežiūrą. Antrosios vietos laimėtojas – bendrovių "Inta", "eVigilo" bei ERP konsorciumas paslaugas įvertino beveik 0,5 mln. litų pigiau, tačiau kaina už metinę programos priežiūrą buvo daugiau kaip 5,5 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų