J. Urbanavičius: elektros tiekėjai atsiskaitymą dalimis galėtų numatyti bendru susitarimu

Opoziciniams socialdemokratams siūlant įstatymu įpareigoti elektros tiekėjus leisti gyventojams už elektrą sumokėti dalimis, Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas Justinas Urbanavičius sako, jog tiekėjai dėl to galėtų įsipareigoti bendru susitarimu.

„Mes galime galbūt ne įstatymu visą šitą priimti. Teko kalbėti ir su ESO („Elektros skirstymo operatorius“ – BNS), ir su VERT (Valstybinė energetikos reguliavimo taryba – BNS) vadovu. Galbūt tarpininkaujant šioms institucijoms sėsti prie vieno stalo, pasirašyti bendrą tiekėjų susitarimą ir tiesiog jo laikytis“, – LRT radijui trečiadienį sakė J. Urbanavičius.

Vis dėlto, paaiškėjus „išskirtiniams“ elektros atjungimo už pavėluotus atsiskaitymus atvejams, Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas teigė, jog palaikytų opozicijos siūlymą.

Galbūt tarpininkaujant šioms institucijoms sėsti prie vieno stalo, pasirašyti bendrą tiekėjų susitarimą ir tiesiog jo laikytis.

„Jeigu atsirastų tokie išskirtiniai atvejai, būčiau linkęs, žinoma, įtvirtinti, nes mes žmogų privalome apsaugoti nuo tokių dalykų“, – teigė J. Urbanavičius.

Tuo metu vienas pataisų iniciatorių socialdemokratas Gintautas Paluckas teigė, jog kai kurie nepriklausomi elektros tiekėjai vartotojams nesuteikia galimybės įsiskolinimų už elektrą apmokėti dalimis per tam tikrą terminą – tai leidžiama tik socialinės rizikos ir socialiai remtiniems asmenims.

„Dėl šios priežasties mes siūlome įteisinti įstatymu, jog tokia prievolė atsirastų – ne tik geroji komercinė praktika, kurią turi kai kurie tiekėjai. (...) Turėtų būti prievolė tiekėjams tartis dėl išdėstyto mokėjimo, o ne tik naudotis šiuo metu galiojančia Energetikos įstatymo nuostata, kuri įpareigoja apmokėti, grubiai tariant, gautą sąskaitą per 45 dienas“, – LRT radijui teigė G. Paluckas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių