Pereiti į pagrindinį turinį

Japonų animacija, pagardinta sušiais

2008-08-11 09:00

Pomėgis domėtis šiuolaikine Japonijos kultūra sekmadienį sujungė mažus ir didelius. Ištikimiausi animacijos gerbėjai vaidino, keitėsi atributika ir rungėsi valgymo varžybose Mokytojų namų kiemelyje.

Helsingis, Naruto, Bličas – tik dalis garsiausių Japonijos animacijos personažų. Renginio organizatoriaus bendrovės "KOI team" atstovo Sergejaus Grigorjevo teigimu, šie trys personažai yra populiariausi, todėl persirengėlių jais buvo daugiausia.

Vakarykštė šventė – jau antras japonų kultūros gerbėjų renginys. Per jį galėjai pamatyti ne tik populiariausius japonų animacijos personažus  –  vyko ir sušių valgymo varžybos. Aktyviausi ir originaliausi dalyviai apdovanoti raudonaisiais "KOI team " komandos diplomais.

"Įsigijau filmų ir knygų, viskas pagal japonišką kultūrą", – savo pirkiniu džiaugėsi dvylikametė Diana Urinytė. Ji jau seniai įprato knygas skaityti kaip japonė: nuo galo. Daug dėmesio sulaukė ir japoniškos animacijos diskai. Įmonės "Videoplanet" vadybininkas Pranciškus Varkala sakė, kad vilniečiai vis labiau pamėgsta japoniškus filmukus.
Bambukiniai kardai ir apsauginiai šarvai puošė "Kendo" klubo atstovus. Jiems pasirodant visi renginio svečiai buvo sulaikę kvapą.

"Įspūdinga. Tikiuosi, kitame renginyje juos vėl išvysiu", – sakė Antanas Roblys.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų