K. Navickas: naudą iš sumažinto PVM maistui ūkininkai pajaustų paskutinieji

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako skeptiškai vertinantis opozicijos raginimus maisto produktams pritaikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, kadangi tokio sumažinimo naudos ūkininkai, jo vertinimu, praktiškai nepajustų.

„PVM mažinimas pirmiausiai suveikia segmente tarp perdirbėjo ir prekybininko, o ūkininkas yra paskutinis eilėje“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo K. Navickas.

Pasak ministro, patirtis rodo, kad tokių produktų kaip kiaulienos kainų pokyčiai pirmiausiai pastebimi parduotuvėse, o augintojai naudą iš kainų augimo pajunta paskutinieji.

„Metų pradžioje buvo didelė krizė, ypatingai dėl nukritusių kiaulienos supirkimo kainų. Kai jos pradėjo kilti, jos pirmiausiai sukilo segmente tarp perdirbėjo ir mažmeninės prekybos sektoriuje. Tik paskutiniame etape jos pradėjo kilti kaip supirkimo kainos“, – aiškino K. Navickas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį dėl pasipiktinimo valdančiaisiais susivienijusi Seimo opozicija parengė rezoliuciją. Opozicija reikalauja besibaigiančioje Seimo pavasario sesijoje visą dėmesį skirti tik, pasak jų, būtiniausių ir neatidėliotinų socialinių ir ekonominių klausimų sprendimui, tarp kurių yra PVM maistui ir akcizų kurui mažinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių