Pereiti į pagrindinį turinį

Saugiklių dėl žemės Seimas gali imtis antradienį

2014-03-12 10:17
BNS inf.
A. Bagdono / BFL nuotr.

Saugiklių dėl žemės pardavimo Seimas gali imtis jau kitą antradienį. Taip trečiadienį nusprendė parlamentinis Kaimo reikalų komitetas.

„Pakalbėsiu su Seimo pirmininke, kad į antradienio posėdžio darbotvarkę įtrauktų“, - sakė komiteto pirmininkas „darbietis“ Sauliuus Bucevičius.

Komitetas pritarė specialios, iš visų parlamentinių frakcijų atstovų sudarytos darbo grupės parengtoms pataisoms, numatančioms žemės pardavimo saugiklius.

Darbo grupė siūlo ateityje žemę Lietuvoje parduoti ir fiziniams, ir juridiniams asmenims iš visų Europos Sąjungos bei keturių Europos ekonominės erdvės valstybių. Norintys įsigyti dirbamos žemės taip pat turės atitikti papildomus reikalavimus - Lietuvos bendrovėms ir ūkininkams jie būtų beveik vienodi, o užsienio piliečiai turėtų papildomai įrodyti savo lojalumą Lietuvai bei mokėti lietuvių kalbą. 

Be jokių apribojimų Lietuvoje būtų galima įsigyti ne daugiau kaip 10 hektarų žemės, o jeigu pirkėjas norėtų jos įsigyti daugiau, turėtų gauti savivaldybės leidimą. 

Kaip ir dabar, ateityje bendrovėms bei ūkininkams siūloma leisti įsigyti ne daugiau kaip 500 ha žemės.

Seimas yra pradėjęs svarstymus, kad referendumas dėl žemės galėtų įvykti birželio 29-ąją. Jeigu Seimas apsispręs, kad referendumas vyktų būtent tą dieną, gyventojai turėtų apsispręsti, ar jie pritaria ar ne, kad žemė nebūtų parduodama ne Lietuvos piliečiams bei juridiniams asmenims.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų