Karantino griežtinimas: kaimo sodyboms – nuostoliai, viešbučiams – naujos galimybės

Griežtinant karantiną Lietuvoje nuo trečiadienio draudžiamos  apgyvendinimo paslaugos – jos galės būti teikiamos tik izoliacijai. Kaimo turizmo asociacijos prezidentė prognozuoja didelius sodybų nuostolius, tuo metu Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė siūlo valdžiai labiau išnaudoti viešbučius gyventojų saviizoliacijai.

„Izoliuotis viešbučiuose, ypač tuose, kurie teikia ilgalaikės nuomos paslaugas, yra idealus atvejis. Vyriausybė turėtų labiau išnaudoti tą potencialą, neturtingiems žmonėms finansuoti. 400 eurų mėnesiui nėra didelė suma, padėtų jaunoms ar neturtingos šeimoms“, – BNS teigė Evalda Šiškauskienė.

Pasak jos, apgyvendinimo verslas ketina susitikti su naująja Vyriausybe ir tartis, kaip galėtų viešbučiai prisidėti už tam tikrą finansinę paramą: „Ar kokį šildymą ar, komunalines apmokėjus viešbučiams“.

E. Šiškauskienė nemano, kad apgyvendinimo sektoriaus uždarymas atneš ypač didelių nuostolių.

„Nuostoliai nėra tokie, kiek kainuotų žmonių gyvybės. Verslui blogiausia, kai iš anksto nežino, kaip bus. Dabar bus žmonėms pinigų grąžinimas, nes paskutinės minutės draudimas. Kad dideli pelnai būtų, netikiu. Kad būtų didelės apyvartos ar pajamos, tikrai ne. Tą reikėjo padaryti rugsėjį, dabar būtume Kalėdas šventę normaliai“, – pareiškė ji.

Kaimo turizmo sodybos atšauks šeimų užsakymus

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentė Agnė Vaitkuvienė BNS teigė, kad bus atšauktas  šventėms planuotas šeimų atvykimas.

„Neigiamai vertiname. (...) Atšaukinėsime šeimų užsakymus, nes kitų, didesnių susibūriavimų ir nebuvo suplanuota“, – BNS teigė ji.

„Buvo užsakymų šeimoms, užsakyti nameliai. Jeigu ta pati šeima kartu gyvena, kartu praleidžia laiką, kad ir kaimo turizmo sodybos namelyje, tai tikimybė užsikrėsti jai nepadidėja. O ta psichologinė nauda, kai gali ištrūkti, išvažiuoti pabūti gamtoje, yra tikrai labai didelė. Atima paskutinį džiaugsmą iš žmonių, kuris jeigu tvarkingai prižiūrint nepadidins sergamumo“, – kalbėjo A. Vaitkuvienė.

Ji prognozavo, kad dėl naujų apribojimų nuostoliai bus dideli.

„Šventinis gruodis buvo tas vienintelis, kai sodybos dar kažką uždirbdavo, nes kitais mėnesiais yra darbas sodybų išlaikymui“, – tvirtino asociacijos vadovė.

Anot jos, didžiausia problema bus toms sodybos, kurios turi darbuotojų: „Bus prastovos, bet kiek jas kompensuos valstybė?“



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O  portretas
Kodėl kambarinė turėtų užsikrėsti ir susirgti nuo kokio tai vieno esančio izoliacijoje ir besimptomio? Lai sėdi tie izoliacininkai namie ir užkrecia savus, o ne viešbučio patarnautojus.

Nu

Nu portretas
Žmonės, kada jūs pagaliau sukilsit? Čia gi tyčinis ekonomikos žlugdymas, ar tai jums ne valdžios nusikaltimas prieš valstybę? Jūsų daugiau nei jų, jūsų daugiau nei visa kariuomenė su policija. Atsimerkit, savo ir savo vaikų labui.

das3ds

das3ds portretas
Kiek kainuos ir kiek bus nuostoliu reikia skaiciuot pries ivedant apribojimus, o ne o po skeliant visai tautai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių