Kaip sulėtinti kainų augimą baruose ir restoranuose? Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip sulėtinti kainų augimą baruose ir restoranuose?

2017-10-17 06:57
LRT

Skaičiuojama, kad baruose ir restoranuose kainos kasmet pakyla dešimtadaliu, dėl to, pastebima, kad mažėja lankytojų. Maitinimo įstaigos aiškina, kad kainas galėtų sumažinti pridėtinės vertės mokesčio lengvatos, bet, pasak ekonomistų, – tai trumpalaikis sprendimas ir vertėtų mažinti darbuotojų apmokestinimą.

Kaip sulėtinti kainų augimą baruose ir restoranuose?
Kaip sulėtinti kainų augimą baruose ir restoranuose? / Shutterstock nuotr.

Pasak barų ir restoranų savininkų, kainos maitinimo įstaigose kyla dėl brangstančių maisto produktų ir didėjančių algų. Verslininkai aiškina, kad dėl to didelio lankytojų sumažėjimo nejaučia.

Tačiau, pasak ekonomistų, vasaros ir praėjusių metų duomenys rodo, kad klientų šiek tiek sumažėjo, sumenko maitinimo įstaigų pajamos. Ekspertai sako, kad, siekiant atpiginti paslaugas, reikėtų sumažinti darbuotojų apmokestinimą.

Tuo metu verslas siūlo, kaip ir Europoje, maitinimo sektoriui taikyti pridėtinės vertės mokesčio lengvatas, bet ekonomistai tai vadina trumpalaikiu sprendimu.

Prognozuojama, kad kainas baruose ir restoranuose gali pristabdyti auganti konkurencija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra