Per kaitrą lietuviai sulėkė pirkti ventiliatorių: pardavimai augo dešimt kartų

Birželio kaitra Lietuvoje išaugino kondicionierių ir ventiliatorių paklausą – prekybininkai skaičiuoja dešimtimis kartų augusius pardavimus, nepaisant kai kurių prekių brangimo. Jų teigimu, karštajam sezonui ruošiamasi iš anksto, todėl prekių nepritrūks.

Technikos ir elektronikos prekybos tinklo „Topo centras“ vadovas Remigijus Štaras sako, kad pernai vėsinimo prekių pardavimai mušė visų laikų rekordus, tačiau ir pastarųjų dienų pardavimai jiems nenusileidžia.

„Žiūrėdami tik į vėsinimo prekių pardavimus galime pasakyti, kurios savaitės tais metais buvo karščiausios. Skirtumas, kad pernai mes turėjome beveik 10 karštų dienų, nuo pat birželio vidurio, o šiemet karštis atėjo kiek vėliau, per Jonines, ir pirmąjį karštą savaitgalį miestai buvo tušti, žmonės gaivinosi prie ežerų, upių ar jūros, todėl pardavimų augimas geriausiai pasijautė nuo šio pirmadienio“, – BNS sakė R. Štaras.

„Dar nesibaigus šiai savaitei pardavėme dukart daugiau ventiliatorių, palyginti su pernai, nors ir pernykštis birželis buvo tikrai karštas“, – pridūrė jis.

Internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė irgi teigė, kad ilgąjį Joninių savaitgalį oro ventiliatorių ir kondicionierių buvo parduota 10 kartų daugiau, palyginti su kitais birželio savaitgaliais. Be to, 4,5 karto išaugo pripučiamų baseinų ir beveik 4 kartus – pripučiamų baldų ir žaislų pardavimai.

Vandens ir turizmo prekių šiemet parduota 3–4 kartus daugiau nei per Jonines pernai, oro ventiliatorių ir kondicionierių pardavimai buvo apie 35 proc. didesni.

„Pardavimų suaktyvėjimą fiksavome dar birželio 21 dieną, tačiau aktyviausiai prekyba vyko būtent ilgąjį savaitgalį, kai termometro stulpelis šoko į viršų“, – pranešime sakė K. Liškauskaitė.

Anot jos, apie 50–100 proc. kilo ir turizmo baldų, palapinių, pripučiamų čiužinių pardavimai.

Kainos kiek didėjo

„Topo centro“ vadovo teigimu, vėsinimo prekių kainos panašios, kaip ir prieš metus: kondicionierių kainos prasideda nuo 350-390 eurų, o ventiliatorių galima rasti ir už 15, ir už 460 eurų.

„Nors rinkoje kainos gana žymiai kilo, tačiau „Topo centras“ užsakymus šiems metams darė dar 2021 metų pabaigoje, todėl šiuo metu klientams galime pasiūlyti ir geras kainas, ir platų asortimentą“, – teigė jis.

Pasak R. Štaro, daugelis pirkėjų paprastai jau turi oro vėsinimo įrenginius, todėl ieško patogesnių, išmanesnių –pirmenybę teikia ventiliatoriams su nuotolinio valdymo pulteliu, išmaniosiomis funkcijomis, drėkinimui. Populiariausi ir toliau išlieka ant žemės pastatomi ventiliatoriai su reguliuojama kojele.

„Lyginant su ankstesnėmis birželio dienomis, laisvai pastatomų kondicionierių pačiomis karščiausiomis dienomis pardavėme daugiau nei 15 kartų daugiau nei analogiškomis dienomis prieš metus. Stebima tendencija, kad mobilūs kondicionieriai šiemet sudaro daug didesnę dalį vėsinimo prekių pardavimuose nei pernai“, – sakė „Topo centro“ vadovas.

„Pigu.lt“ pardavimų vadovė sako, kad kondicionierių ir kitų oro vėsinimo įrenginių kainos vidutiniškai kilo apie 15 procentų.

„Kainų kilimo tendenciją numatėme dar 2021-ųjų vasaros sezono pabaigoje. Siekdami pirkėjams pateikti geriausią kainos pasiūlymą 2022 metais, nemaža dalimi asortimento apsirūpinome iš karto pasibaigus praėjusiam vasaros sezonui“, – BNS sakė K. Liškauskaitė.

Anot jos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos pirkėjai išleidžia vidutiniškai  apie 84 eurus oro vėsintuvui, apie 376 eurus kondicionieriui ir apie 34 eurus ventiliatoriui.

Prekių nepritrūks

Prekybininkai sako, kad karštajam sezonui ruošiasi iš anksto, užsakymus atlikdami daugiau nei prieš pusę metų, todėl prekių trūkumo nejaučiama.

„Šiuo metu turime pakankamai prekių ir nelaukdami, kol jas išpirks, nuolat vežame papildymus į parduotuves“, – sakė R. Štaras.

„Prekybininkai iš anksto kruopščiai planuoja ir ruošiasi kiekvienam naujam sezonui: ir žiemai, ir vasarai. Tiek kondicionierių, tiek ir kitos oro vėsinimo įrangos turime pakankamai“, – sakė K. Liškauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
prasidėjus llietums visi metė ventiliatorius ir kiaulės halopu lėkė pirkt pluosčius nuo lietaus ,vo kaip.

As tai

As tai portretas
kilta nusipirkau. Ir del karscio padeda,ir galima bus parke pries moteris kilot... Tapsiu siuolaikiskas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių