Kavinių savininkai nenori klientų nemokamai vaišinti vandeniu: tai – našta

  • Teksto dydis:

Stiklinė vandens kiekvienoje kavinėje ar restorane – nemokamai. Tokią prievolę maitinimo įstaigoms siūlo uždėti vienas parlamentarų, praneša LNK.

Viename sostinės restorane žmonės, ypač kai šilta, pasiprašo stiklinės vandens. Už jį restoranas papildomai pinigų neima, tačiau paprašius vandens su mėtomis ar citrina, litras kainuoja jau 2,5 euro.

Nors vėsų rudenį žmonės mieliau užsisako šiltų gėrimų, Seime jau registruota įstatymo pataisa, pagal kurią bet kuriuo metų laiku bet kokioje kavinėje ar restorane klientas galėtų gauti stiklinę vandens nemokamai.

„Turime unikaliai gerą, tikrai švarų vandenį mūsų vandentiekyje praktiškai visoje Lietuvoje. Taip pat yra įvairios Europos Sąjungos direktyvos, kurios rekomenduoja šalims narėms ieškoti variantų, kaip, siekiant mažinti vienkartinio plastiko naudojimą, mes galėtume daugiau vartoti geriamo vandens iš vandentiekio“, – komentavo Seimo narys Lukas Savickas.

Už kiekvieną lašelį, kiekvieną litrą vandens mes tikrai sumokame. Tai – mums nuostolis.

Nors kartais, paprašytas vandens iš čiaupo, įpila nemokamai, vieno restorano direktorius Egidijus Petrauskas sakė, kad nuolat to daryti už dyką nenorėtų. „Tai yra našta, kalbėkime apie tai. Jeigu norime įskaičiuoti produkto kainą, tada reikia kelti kainas. O to šiuo momentu nelabai yra galimybių, nes koronavirusas ir visi kiti reikalai... Ir taip yra sudėtinga su klientais“.

Kito restoranų tinklo Kaune šeimininkas Adas Jazbutis sakė, kad prireikus vandens užgerti vaistams duotų tikrai nemokamai, tačiau nuolat dalyti už dyką nesutinka: „Už kiekvieną lašelį, kiekvieną litrą vandens mes tikrai sumokame. Tai – mums nuostolis. Jeigu mes jį pradėsime dalyti į kairę ir į dešinę, nieko gero nebus“.

Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė nemokamos vandens stiklinės idėją vadino gražia, bet nepritarė, kad ji būtų verslui privaloma: „Suprantu tą norą propaguoti. Pas mus tikrai vienas švariausių vandenų, žiūrint į Europos šalis. Manyčiau, iš to galėtume pasidaryti labai pozityvią reklamą šaliai. Tačiau turime susidėlioti ir prievartauti verslo tikrai nereikėtų“.

Tam, kad klientai kavinėse ir restoranuose vandens iš čiaupo gautų nemokamai, dar turi pritarti Seimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AHA

AHA portretas
Esmė ne kokia savikaina stiklinės vandens. tai niekis palyginus su su virtuvės ir wc vandens iš krano sunaudotomis, bet esmė kiek galima uždirbti parduodant. Juk kaip ir kavos puodelis, nešą milžinišką maržą lyginant su kepsniu ar torto gabalėliu. Kam duoti nemokamai, kai galima parduoti, juolab perka...

pensininkė

pensininkė portretas
gobšesnių verslininkų kaip Lietuvoje turbūt visame pasaulyje nerasim,

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Lietuviai už dyka dar i bambali isipiltu namo parsineštu.ypač koncervu troliai
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių