Keleiviai pastebi: vis dažniau vėluoja punktualiausia transporto priemonė – traukiniai

  • Teksto dydis:

Keleiviai pastebi, kad vis dažniau vėluoja punktualiausia transporto priemonė – traukiniai. Vieni vėluoja vos keliasdešimt minučių, kiti ir kelias valandas, informuoja LNK žinių tarnyba.

Profsąjunga sako, kad taip nutiko, nes trūksta žmonių, kurie atliktų traukinių remontą, o geležinkeliai atkerta, kad papildomų rankų jiems nereikia. Trūksta detalių sugedusiems traukiniams.

Penktadienio vakaras Vilniaus geležinkelio stotyje ramus, vis gi gyventojai kalba, kad traukiniai vėluojančių nelaukia, bet jų pačių tenka laukti.

Štai vasaros pabaigoje galima suskaičiuoti net 12 valandų kelionę ne lėktuvu į Ameriką, bet traukiniu iš pajūrio į sostinę.

Keleiviai pasakoja, kad tokių ilgų valandų bent jau dabar laukti netenka. 

„Vėluoja, panašiai po 20 minučių. Priklauso, kuria kryptimi važiuoja. Jeigu iš Vilniaus, tada mažiau, bet jei atvažiuot į Vilnių, tai apie 10 minučių, nuo 6 iki 15 minučių užtrunka“, – žurnalistui pasakojo geležinkelio stotyje traukinio laukę keleiviai.

Geležinkelių atstovai sako, kad tokie traukinių vėlavimai susiję su infrastruktūros tvarkymu ir su traukinių gedimais.

„Reikia suprasti, kad jų apsisukimas yra labai dažnas, jie per dieną po kelis kartus nuvažiuoja į Klaipėdą ir sugrįžta atgal, tai yra technika, kuri tikrai nėra patikima“, – kalbėjo LTG LINK vadovas Linas Baužys.

Bet profsąjunga mato kitas to priežastis. Jos vadovas aiškina, kad traukinių nėra kam remontuoti.

Plačiau apie traukinių vėlavimo priežastis – reportaže:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas Baužys

Linas Baužys portretas
Technika nera patikima? T.y siemens šilumvežiai nera patikimi ar Tep70 yra nepatikimi. Tai dabar Linai Kodel jus vežuojat žmones su nepatikima technika. Gal jus esate nepatikimas? Ar VLRD ruošianti technika yra nepatikima imone. Man atrodo po šitu žodžiu turetumete padeti balta lapa savo vadovui ant stalo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių