Pereiti į pagrindinį turinį

Kelią į lietuvių širdis skinasi gamindamos riešutų sviestą

2017-08-31 20:14
LRT

25-erių metų Dovilė ir Milda - dvi geriausios draugės, nepabijojusios kartu įsukti Lietuvoje dar neįprasto verslo – jų gaminamas 9-ių rūšių natūralus riešutų sviestas užtikrintai skinasi kelią į lietuvių širdis ir skrandžius, o merginų atsidavimą darbui įvertino ir verslo bendruomenė – jų įmonei buvo suteiktas išradingiausio startuolio titulas.

"Facebook" nuotr.

Nors studijavo psichologiją, jaunosios verslininkės sako, kad mintis apie riešutų sviesto gamybą pasąmonėje tikriausiai kirbėjo seniai.

„Riešutų sviestą atradau jau gal studijų metais – tiesiog besidomėdama kulinarija, skaitydama užsienio tinklaraščius. Kai buvau maža, net nežinojau, kas tai yra, nors paskui, jau bendraudama su kitais žmonėmis, sužinojau, kad jau lyg ir buvo, jau net ir tėvai atsimena, kad būdavo vežamas toks dalykas“, – pasakoja mažosios bendrijos „Sviestas sviestuotas“ įkūrėja Dovilė Stonė.

Merginos pasakoja nuo pat pradžių žinojusios, kad kurs kuo natūralesnį, maistingesnį, ir skanesnį sviestą, išryškindamos natūralų šviežiai skrudintų riešutų skonį be jokių papildomų saldiklių, skonio stipriklių, konservantų ir kitų nebūtinų priedų.

Sako, kai kuri produktą, kokį vertini pats, sekasi lengviau, o ir motyvacija didesnė – tą ypač jaučia įvairiose mugėse, kur su pirkėjais susitinka akis į akį. Be to, esą komplimentų sulaukia ir dėl to, kad nepabūgo imtis savo verslo būdamos jaunos ir nepatyrusios, tad nebijoti pataria ir kitiems.

Plačiau apie Dovilės ir Mildos verslą – Giedrės Baltrušytės reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų