Kelių direkcija imasi įgriuvusio Kėdainių tilto padarinių šalinimo

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) penktadienį pranešė inicijavusi įgriuvusio pagrindinio į Kėdainius vedančio tilto per Nevėžį padarinių pašalinimo darbus, po jų žada vertinti, ar jis tinkamas eksploatacijai.

„Tik po to, kai bus pašalinti įvykio padariniai ir įvertinta tilto būklė, bus galima vertinti ar tiltas tinkamas tolesnei eksploatacijai ir kokia apimtimi“, – rašoma direkcijos BNS pateiktame komentare.

Direkcija penktadienį surengė susitikimą su projektuotojais dėl terminų pagreitinimo rengiantis tilto tvarkymui ir veiksmų plano sprendžiant susiklosčiusią situaciją.

„Sutarta, kad projektuotojai kitą savaitę pateiks galimus terminus ir veiksmus. Šiuo metu svarstomos visos galimos alternatyvos, kad galima būtų tilto tvarkymo darbus pradėti kaip įmanoma anksčiau“, – teigiama komentare.

LAKD teigė kreipusis į Kėdainių rajono savivaldybę su prašymu apriboti eismą upe, įrengti ženklus ir informuoti visuomenę.

Sutarta, kad projektuotojai kitą savaitę pateiks galimus terminus ir veiksmus.

Taip pat jau kreiptasi į policiją dėl galimai padarytų administracinių nusižengimų, dėl kurių galėjo įvykti incidentas.

Kėdainių rajono savivaldybė savo ruožtu kitą savaitę dėl susiklosčiusios situacijos rengia nuotolinį tarybos posėdį, BNS penktadienį sakė rajono meras.

Pasak Valentino Tamulio, jame kviečiami dalyvauti ir direkcijos atstovai. Iš jų tikimasi išgirsti „pilną informaciją apie eigą, eismo organizavimą ir apribojimus, tilto būklę, kuriuo dabar važiuojame“.

Mero teigimu, taip pat rajono tarybos nariai nori sužinoti, ar gali būti leidžiama šiuo tiltu važiuoti, ar bus spartinami tilto per Nevėžį ties Vilainiais rekonstrukcijos darbai.

Anksčiau V. Tamulis BNS sakė, jog uždarius įgriuvusį tiltą su nepatogumais susiduria miesto gyventojai, priversti daryti dešimties kilometrų lankstą, taip pat piko metu prie apylankų susidaro spūstys.

Kėdainiuose įgriuvus tilto per Nevėžį konstrukcijoms, antradienį juo buvo uždarytas transporto ir pėsčiųjų eismas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija tuomet pranešė, kad tilto sija galėjo būti pažeista dėl juo važiavusio sunkiasvorio transporto, viršijus leistiną masę. Direkcija nurodė, jog tilto stebėseną direkcijos specialistai vykdė nuolatos, paskutinį kartą tiltas apžiūrėtas praėjusią savaitę.

Apie įgriuvusį tiltą tarnyboms pranešta antradienio rytą, incidento metu niekas nenukentėjo.

Kėdainių rajono savivaldybė tvirtino, kad rekonstruojant tiltą per Nevėžį ties Vilainiais, pastaruoju metu buvo išaugęs transporto srautas kitais tiltais, įskaitant ir įgriuvusiu Tilto gatvėje. Savivaldybė taip pat tvirtino, jog pernai keliskart kreipėsi į kelių direkciją, prašydama įvertinti tilto būklę ir sulaukė atsakymų, kad kai kurios konstrukcijos yra pažeistos.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevčius teigė, kad sugriuvęs Kėdainių tiltas buvo įtrauktas į 73 blogos arba labai blogos būklės tiltų sąrašą ir jį pagal finansavimo galimybes planuota rekonstruoti iki pernai metų pabaigos, tačiau pristigta lėšų.

Pasak savivaldybės, kol vykdoma statinio stebėsena bei tyrimai, tiltu buvo leidžiamas tik lengvųjų transporto priemonių, viešojo transporto ir transporto priemonių, kurių masė ne didesnė kaip 20 tonų, eismas, ribojant tilto važiuojamosios dalies plotį.

Kelių direkcija kreipėsi į savivaldybę, kad būtų peržiūrėti vaizdo įrašai gavus informacijos, jog tiltu galėjo važiuoti sunkiasvoris transportas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko baisaus

Nieko baisaus portretas
su mašina pralėkt 10km aplink,o per Kėdainių Vaivorykštės(žydriesiems tiltas?) antai kariuomenė pražygiavo ir nieko.Matyt žydriesiems skirtas tiltas yra atsakingiau suręstas.

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
Netikėčiau kad neišskenuoja kiaurymiu ar nišų , neįvertina druskos, drėgmės, ledo, vibracijos -- o sija gal ėmė sau ir perskilo paprastuoju būdu, gal tik tuomet nudribo ekspertiškai

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
tai ir apsauga tų griuvenų sąrašo neturi? Nei karo policija - 2 ar 3 mašinėlės su kareivėliais - ir virš 20 tonų Visą sovietmetį buvo daromos nišos apskaičiuotam trotilui įdėti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių