Kiaušinius pradėjo žymėti dar vienu specialiu ženklu

  • Teksto dydis:

Neseniai pakeitusi kiaušinių svorio žymėjimą į aiškesnį pirkėjams ir pradėjusi teikti bendrą pakuotės svorį, „Rido“ kiaušinių gamintoja „Groward Group“ žengia dar vieną žingsnį ir pirmoji šalyje pradeda žymėti kiaušinius ženklu „Užauginta be antibiotikų“.

Šis ženklas reiškia, kad visi paukščiai, kurie deda kiaušinius, yra sveiki, niekada nesirgo, profilaktiškai ar gydymo tikslais nebuvo vakcinuojami antibiotikais, pastarieji nėra dedami vištoms į lesalus ar vandenį. Taip žymėti kiaušinius galima tik Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai suteikus detalią informaciją ir išsamiai pagrindus, kad produktas atitinka šiuos reikalavimus.

„Mūsų auginamoms vištoms sudaromos itin geros sąlygos: palaikomas tinkamas mikroklimatas, paukščių miego ciklas, temperatūra, nuolat veikia girdymo ir valymo sistemos. Vištos šeriamos aukščiausios kokybės pašarais, joms naudojami eteriniai aliejai. Darbuotojai laikosi griežtų sanitarinių ir elgesio reikalavimų, vilki specialią mėlyną aprangą, kad nekeltų paukščiams streso. Tai ir norime pabrėžti ženklu „Užauginta be antibiotikų“, – sako „Groward Group“ vadovas Tomas Strumskas.

Ši bendrovė pirmoji Lietuvoje taip pat pradėjo masiškai tiekti ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, jos paukščiai užauginti Lietuvoje, o lesalą sudaro apie 80 proc. Lietuvoje užaugintų grūdinių kultūrų.

„Saugant vištų sveikatą, nuosekliai vykdoma paukštidžių valymo ir dezinfekavimo programa. Vištoms dedeklėms yra sukuriama natūrali aplinka: specialus apšvietimas, kuris pereina iš dienos šviesos į nakties, kad atkurtų natūralų paros ciklą. Vištos miega apie 10 valandų per parą. Nuolatos atliekami laboratoriniai lesalo ir žaliavų, iš kurių gaminamas lesalas, tyrimai. Darbuotojai laikosi griežtų sanitarinių ir elgesio reikalavimų. Vištos auga aplinkoje, kurioje yra ramu ir tylu“, – sakė T. Strumskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atvirai

Atvirai portretas
pasakius, jūs galit žymėti kaip tik norite o ar mes matome kaip kas vyksta, taip kaip Ispanijoje su Bio pomidorais, rašo Bio o purškia chemikalais, taip ir su tais kiaušiniais.

Aš kiaušinių neperku

Aš kiaušinių neperku portretas
Man vieną kart per mėnesį kaimiečiai atveža ž.ū. produktų ,,komplektą" už 30-50Eu ir turiu viską ko reikia. Ir 60 kaimiškų kiaušinių taip pat

pirkėja

pirkėja portretas
jūs žymėkite kaip norite bet dauguma perka pigiausius nes nematau skirtumo tarp brangaus ir pigaus kiaušinis ir tiek tik kaina kita
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių