Pereiti į pagrindinį turinį

Kitą savaitę Lietuvoje lankysis energetikos komisaras

2016-02-18 08:02
BNS inf.
LitPol Link
LitPol Link / A. Ufarto / BFL nuotr.

Kitą savaitę į Lietuvą atvyksta už energetikos sąjungą atsakingas Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius.

„Dėl infrastruktūros projektų, tokių kaip „NordBalt“, „LitPolLink“ ir Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas, Lietuva žymiai pagerino energetinį saugumą ne tik savo gyventojams, bet ir visam Baltijos jūros regionui, taip pat sustiprino savo integraciją Europos Sąjungoje. Laukiu susitikimų Lietuvoje, kad aptartume galimybes, kurias energetikos sąjunga teikia Lietuvos gyventojams, verslui ir aplinkai“, - prieš vizitą pranešime spaudai sakė M.Sefčovičius.

Vasario 22 dieną EK pirmininko pavaduotojas susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Algirdu Butkevičiumi, Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų nariais, lankysis bendrovės „Litgrid“ valdymo centre, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Vasario 23 dieną M.Šefčovičius kartu su energetikos ministru Roku Masiuliu lankysis SGD terminale Klaipėdoje. Taip pat Klaipėdos universitete surengs susitikimą su energetikos sektoriaus, valdžios institucijų atstovais, verslo bendruomene ir socialiniais partneriais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų