Pereiti į pagrindinį turinį

Ko lietuviai galėtų pasimokyti iš žydų tautos verslumo

Valdas Bumelis (viduryje).
Valdas Bumelis (viduryje). / Vyginto Skaraičio/BFL nuotr.

Ypatinga žydų verslumo gyslelė – ne stereotipas, o šios tautos žmonių požiūrio į verslą rezultatas, sako verslininkas, žydų bendruomenės narys Alanas Levinas. Savo ruožtu Izraelio garbės konsulas Lietuvai Valdas Bumelis atskleidžia lietuvių ir žydų požiūrio į turtą skirtumą, kuris pasitarnauja ne lietuvių naudai: „Lietuviai dažnai labiau mėgsta kaupti nekilnojamąjį turtą, o žydų tauta – kilnojamąjį – žinias galvoje.“

„Apie 20-30 proc. „Forbes“ 400 turtingiausiųjų žmonių JAV sąrašo sudaro judėjų tautybės žmonės. Dar didesnis procentas žydų tautybės žmonių yra gavę Nobelio premiją už pasiekimus mokslo srityje“, – pažymi A. Levinas. Jo teigimu tai tik įrodo, kad ypatingi žydų gebėjimai kurti verslą yra ne stereotipas, o faktas.

Nors buvo istorinių laikotarpių, kuomet Lietuvos žydų bendruomenės nariai patyrė didelius nepriteklius, šiandieną žydai visame pasaulyje valdo didžiausias korporacijas, bankus. Sėkmė juos lydi ir Lietuvoje įkurtuose versluose.

Skirtumų tarp esminių verslo principų bet kurioje šalyje ar tautoje nėra, tačiau verslo sėkmę lemia požiūrio į gyvenimą ir vertybes skirtumai, sako LRT Televizijos laidos „Pinigų karta“ pašnekovai.

„Lietuviai dažnai labiau mėgsta kaupti nekilnojamąjį turtą, o žydų tauta – kilnojamąjį – žinias galvoje. Tai – labai geras turtas, kuris niekada nenuvertėja. Žydų tauta visada kaupė žinias ir iš to verslą daryti yra lengviau, nei jo neturint“, – kalba V. Bumelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų