Konservatorių dialogo grupė Dotnuvoje išklausys Lietuvos ūkininkų sąjungą

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo sudaryta darbo grupė tęsia pasitarimus su ūkininkais dėl situacijos sektoriuje ir konservatorių deleguoto žemės ūkio ministro veiklos.

„Pirmadienį 11 val. vyks susitikimas Dotnuvoje. Susitiksime su Lietuvos ūkininkų sąjungos išplėstinio prezidiumo nariais. Išklausysime, kas pajudėjo į priekį, kas pasikeitė. Ūkininkai pasakys savo nuomonę“, – BNS sakė grupės vadovas Kazys Starkevičius.

Žemės ūkio taryba spalio pabaigoje paragino ministrą Kęstutį Navicką trauktis iš pareigų, nes jis esą nesprendžia sektoriaus problemų, vengia dialogo, jam trūksta lyderystės, tačiau TS-LKD  prezidiumas partijos deleguotam ministrui pareiškė paramą ir, atsižvelgdamas į žemdirbių susirūpinimą dėl situacijos žemės ūkyje, sudarė darbo grupę siekti platesnio dialogo su žemės ūkio sektoriaus socialiniais partneriais.

Žemės ūkio rūmai neįžvelgia priežasčių nepasitikėti ministru.

K. Navickas po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda lapkričio viduryje teigė jaučiantis šalies vadovo pasitikėjimą.

Jis yra pažadėjęs, kad jo politinė komanda netrukus bus papildyta, o kandidatūros derinamos su partija. Dabar dirba du žemės ūkio viceministrai – Donatas Dudutis ir Paulius Lukševičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių