Grožio specialistai nuo vasario norėtų atnaujinti darbą

Kosmetologai prašo Vyriausybės apsvarstyti galimybę nuo vasario 1 dienos leisti grožio specialistams atnaujinti darbą.

Premjerei Ingridai Šimonytei ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui išsiųstame Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacijos rašte rašoma, kad grožio paslaugas teikiančiam smulkiam verslui kyla reali galimybė neišgyventi karantino.

„Gaunama 275 eurų išmoka, kurią gauna net ne visi paslaugų teikėjai, nėra pakankama padengti patiriamus nuostolius ir būtinoms reikmėms, tad grožio paslaugų smulkiajam verslui, neturinčiam galimybės užsitikrinti ilgalaikio saugaus finansinio rezervo, kyla reali grėsmė neišgyventi ilgesnio karantino“, – teigiama asociacijos rašte.

Asociacija atkreipia dėmesį, kad kosmetikai ir kosmetologai turi skirtingas specializacijas, o daugiau atsargumo reikalauja tik veido priežiūros paslaugos, nes atliekant kita paslaugas, klientai gali būti su veidą dengiančia kauke.

Asociacija teigia, kad grožio specialistams dėl darbo specifikos nėra galimybės persiorientuoti į kitas veiklas, nes būtina ilga persikvalifikavimo procedūra, todėl karantino metu grožio specialistai neteko vienintelio pajamų šaltinio.

Jos pateiktose rekomendacijose saugiam grožio specialistų darbui siūloma, kad paslaugų teikimo metu klientas privalėtų būti su kauke, jam sutikus, būtų matuojama kūno temperatūra ir jei ji viršytų 37,3 laipsnius, paslauga nebūtų teikiama.

Paslauga taip pat būtų neteikiama kitus ligos simptomus (sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas) turintiems asmenims.

Septyniolikos rekomendacijų pakete taip pat siūloma klientams nusivilkti drabužius ar nusiauti batus, su kuriais jie atėjo į saloną, nusimauti pirštines bei atėjus dezinfekuoti rankas.

Jei neatliekama veido procedūra, klientai aptarnavimo metu galėtų dėvėti tą pačią kaukę, su kuria atėjo, jei veido procedūra atliekama – vienkartinę kaukę reikėtų išmesti. Atliekant veido procedūrą, specialistas viso paslaugos teikimo metu turėtų dėvėti veido skydelį.

Grožio specialistų veikla uždrausta gruodį, kai Ingridos Šimonytės Vyriausybė sugriežtino karantino sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

/

/ portretas
teikit ieškinius teismui, kad šimonytė kompensuotų negautas pajamas

Nepatogus

Nepatogus portretas
Tikrai atidaryti!!!!!! Visos pasidarė negražios,.net nemoka išsiplauti galvos ir apsikarpyti nagų. O rekomendacijų pakete reikėtu įtraukti, jei jau nuvilkote drabužius ir nuovėte batus,numaudyti ir tik po to dezinfekuoti galūnes!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių