Kova su šešėliu: Seime – draudimas dienpinigius ir algas mokėti grynaisiais

Seimui antradienį teikiamos kelių įstatymų pataisos, kuriomis siūloma uždrausti dienpinigius ir darbo užmokestį bei kitas su darbo santykiais susijusias išmokas mokėti grynaisiais. Jos turėtų būti mokamos tik į banko sąskaitą.

Teigiama, kad tai būtų dar vienas būdas valstybei kovoti su šešėliu, o darbuotojams – didesnis saugumo garantas. Pataisų iniciatoriai sako, kad gaudami atlygį grynaisiais, darbuotojai negali gauti bankų paskolų ir kitų paslaugų.   

Seimo teisininkai sako, kad darbdaviams atlyginimus mokant tik į sąskaitas, gali būti sunku juos išsigryninti, todėl siūloma numatyti išimtį, kada galima mokėti grynaisiais.

Be to, pasak jų, mieste, kur žmogus gyvena ar dirba, gali nebūti bankomatų ar prekybos vietų, kur jis galėtų išsigryninti pinigų, maža to, esant judėjimo apribojimams tarp savivaldybių, toks darbuotojas net negalėtų nuvykti į kitą savivaldybę.

Daugiausia dienpinigių bei algų grynaisiais šiuo metu mokama transporto ir statybų sektoriuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
stai jei ystatyma isleistu visose lt parduotuvese ir turguose is visur kitur galima atsiskaityt tik banko kortelem tada gal is dalies seselis sumazetu,o aplamai panaikinus grynuosius ir tik kad butu elektronines babkes tada gal kas ir pasistumetu,bet juk pilna programisiu kurie lenda visur,daina be galo,kova su veju laukuose

Anonimas

Anonimas portretas
o dabar tai bankai biznio pasidarys,dar labiau sukels paslaugu kainas ir cypsit visi

Tam "labai gerai" :

Tam "labai gerai" : portretas
Jau dabar tai vyksta,gerbiamasis! Ir net ne svetimi nesa nueme atgal,o ... paskoliniai!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių