L. Kukuraitis apie bedarbių įdarbinimą: atvejo vadybininkai pasiteisino

Užimtumo tarnybos iniciatyva šiuo metu Lietuvoje yra 47 asmenys, vadinamieji atvejo vadybininkai, kurie, išnagrinėję konkretaus žmogaus situaciją, jam individualiai organizuoja darbo paiešką.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad atvejo vadybininkai pasiteisino ir ši praktika turi būti plečiama.

„Atvejo vadybininkai teikia keturių tipų pagalbą. Tai yra tiek individualios konsultacijos, tiek socialinių įgūdžių užsiėmimai grupėse ir dalyvavimai pokalbiuose su darbdaviu, taip pat tam tikras tarpininkavimas. Noriu pasidžiaugti: tie rodikliai, kuriuos mes turime 2018 metais, praktiškai visi jie iki 10 proc. yra geresni dėl to, kad atsirado šitie darbuotojai. Tiek įdarbinimo, tiek tempo, per kurį laiką įdarbina, tiek, kiek grįžta žmonių į darbo rinką iš jos iškritusių - praktiškai visose kategorijose mes turime aukštesnius rodiklius“, - Seime neįgaliųjų įdarbinimui aptarti surengtoje konferencijoje sakė L. Kukuraitis.

Pasak jo, atvejo vadybininkų komanda dar tik formuojasi, jų daugės. Esą tikimasi, kad dėl šių darbuotojų indėlio 2019-ųjų metų įdarbinimo rodikliai bus dar geresni.

„Nors 2018 metais tik pradėjo formuotis ta atvejo vadybininkų komanda, ne visi atsirado nuo sausio 1 d. Dabar stebint šiuos rodiklius jau atsiranda tam tikras optimizmas, kad 2019 m. turėsime dar geresnius rezultatus ir tam nereikia jokių įstatymų keitimų. Užtenka tokios vidinės Užimtumo tarnybos iniciatyvos“, - pabrėžė L. Kukuraitis.

Atvejo vadybininkas, įsigilinęs į konkretaus žmogaus situaciją, identifikuoja, kokių sričių specialistų pagalbos jam reikia (pvz., švietimo, medicinos, užimtumo, socialinių darbuotojų ir kt.) ir suorganizuoja susitikimus. Asmeniui sudaromas individualus planas. Šį planą kartu kuria atvejo komanda, koordinuojama atvejo vadybininko.

Individualiame plane numatytos paslaugos finansuojamos pagal jų pobūdį.

Kai atvejo komanda priima sprendimą, kad asmuo yra pasirengęs, jis gali pradėti integraciją į darbo rinką pirmiausia gaudamas bandomąjį darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tam nevykėliui tik šieną ravėt... (juk tau JOKS vadybininkas jau nebepadės, galvok apie eutanaziją).

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Gandragalvis-pagyrūnas.Kiek tu tiem savo sėbram jau išmokėjai mokesčių mokėtojų pinigų algoms?Kiek konkrečiai įdarbino tų,kurie jų parinktą darbą dirba ir jis juos padarė bent darbu patenkintais ?.Vien tuščiažodžiavimas ir šūkiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių