Pereiti į pagrindinį turinį

Latvių sprendimas apmokestinti kelius gali padėti Lietuvos vežėjams

2014-07-10 07:24
Š. Mažeikos / Fotobanko nuotr.

Kelių naudotojo mokestį įvedusios Latvijos biudžetą gerokai papildys ir Lietuvos vežėjai. Tačiau dabar didėjančias sąnaudas gali kompensuoti sumažėjęs latvių transporto įmonių konkurencingumas, jei joms teks mokėti už kelius Rusijoje, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

Latvijos vežėjų asociacija "Latvijas Auto" skaičiuoja, kad naujas mokestis padidins latvių sąnaudas, tačiau kaimynai baiminasi ne vien išaugusių išlaidų dėl mokesčio pačioje Latvijoje. Šiuo metu latviai pagal susitarimą nemoka kelių naudotojo mokesčio Rusijoje, tačiau, tokį įvedus Latvijoje, rusai gali imtis atsakomųjų veiksmų ir apmokestinti latvius, todėl kaimynų transportininkų sąnaudos padidėtų 5 proc.]

"Tai sąlyginė laikina nauda, bet kartu ir pranašumas, tikrai mokėsime juo pasinaudoti. Tik neaišku, kiek pasauliniai logistikos srautai pakryptų per Lietuvą. Nors ar tai Klaipėda ar Ryga - tai nėra pagrindiniai veiksniai, bet kartais ir smulkmenos lemia", - sakė Lietuvos vežėjų asociacijos "Linava" vadovas Algimantas Kondrusevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų