Lengvinamos sąlygos laivybai vidaus vandenimis

  • Teksto dydis:

Laivyba vidaus vandenimis nuo rudens taps paprastesnė – pakeistas Vidaus vandenų transporto kodeksas, kuris palengvina asmeninių ir pramoginių laivų registravimo bei techninės apžiūros sąlygas, taip pat užtikrina šių procesų skaidrumą, praneša Susisiekimo ministerija.

„Naujų kodekso nuostatų tikslas – sumažinti administracinę naštą tiek asmeninių, tiek pramoginių laivų savininkams. Keičiasi ir burinių jachtų techninių apžiūrų vykdymo tvarka, kuri taps paprastesnė ir skaidresnė“, – pranešime sakė laikinasis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Vidaus vandenų laivų registre bus neregistruojami sportiniai laivai ir šie pramoginiai laivai: vandens dviračiai, irklinės valtys, nepriklausomai nuo jų ilgio, burinės jachtos, kurių ilgis mažesnis kaip 6 metrai, valtys su pakabinamaisiais elektros varikliais, irkliniai turistiniai plaustai, kurių keliamoji galia ne didesnė kaip 500 kg, kitose šalyse registruotos vidaus vandenų transporto priemonės.

Asmeniniams ir pramoginiams laivams techninės apžiūros nereikės, jei šios transporto priemonės nebus naudojamos komerciniais tikslais ir plaukios tik vidaus vandenų plaukiojimo rajone.

Numatyta ir kitų pakeitimų. Naujasis kodeksas įsigalios nuo šių metų lapkričio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagyvensim,

Pagyvensim, portretas
pamatysim.Kaip smagu būtų iš Kauno į Nidą savu kateriuku nuburzgėt,ech...

Vytautas

Vytautas portretas
Būtu puiku, bet projekte lyg buvo minimi tik elektra varomi pramoginiai laivai turės privilegijas. Su vidaus degimo varikliais, deja, niekas neturėjo jeistis Gal pakoregavo projektą?

Anonimas

Anonimas portretas
nejaugi tikrai? Bet,atrodo,sis ministras bus pakeistas ir islys koks nors usuotas buvusysis bebras ir .........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių