Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkai bankams ruošia pagalbą

2008-11-15 09:00

Lenkijos vicepremjeras ir ūkio ministras Waldemaras Pawlakas vakar pareiškė, esą dviem stambiems bankams, PKO BB ir BGK, Vyriausybė gali skirti kelių milijardų eurų finansinę injekciją.

Oficiali tokio pasiūlymo priežastis – noras pagelbėti bankams "perimti žlungančias regiono finansų institucijas", pranešė portalas gazeta.pl.

Anot ministro, milijardinėmis sumomis sustiprinti bankai taip pat galės lengviau kredituoti šalies ūkį ir išlaikyti BVP augimą ties 5 proc.

"Bankų kapitalui papildyti Vyriausybė gali skirti net kelis milijardus eurų. Bet prašau suprasti mane teisingai: tam nėra jokios būtinybės, – spaudos konferencijoje tikino W.Pawlakas. – Užtat yra galimybė pasinaudoti esama padėtimi ir sustiprinti mūsų finansų institucijas, kad šios perimtų silpnesnes regiono institucijas."

Kol kas lenkų ministrai dar nepriėmė oficialaus sprendimo pumpuoti milijardus į bankų sektorių. W.Pawlako teigimu, aktyviai konsultuojamasi su premjeru Donaldu Tusku ir kitais ministrais – esą klausimas dar atviras.

Kas galėtų būti ministro nurodytos "silpnesnės regiono institucijos", Lenkijos žiniasklaida nenurodo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų